Onze hores de música de proximitat i sense complexos: així serà la gala final de Tarima Ex novo

La fase final de Tarima Ex Novo tindrà lloc el dissabte 30 de març al Mercat de Puigmercadal
La fase final de Tarima Ex Novo tindrà lloc el dissabte 30 de març al Mercat de Puigmercadal | Mercat Puigmercadal
NacióManresa
14 de març del 2019
Actualitzat a les 19:44h
Queden quinze dies perquè els deu equips que participen en el concurs musical Tarima Ex Novo donin a conèixer com de fructífer ha estat el seu procés de creació. Ho faran en el marc d'una jornada que tindrà lloc el dissabte 30 de març al mercat de Puigmercadal. Serà allà on un jurat qualificat decidirà quin d'ells mereix ser el guanyador.

Recordem que Tarima Ex Novo -impulsat per la consultoria cultural manresana Cebecé (Cultura del Bé Comú)- busca esperonar la creació artística sense complexos a través d'un concurs d'allò més atzarós. Tal com ja va explicar NacióManresa el mes de desembre passat, el principal requeriment del certamen era que tothom que hi volgués participar ho havia de fer a títol individual. Va ser en el marc d'un sorteig -que va tenir lloc el 28 de febrer- que es van confeccionar els grups. A partir de llavors, tots ells s'han anat reunint, periòdicament, per compondre tres temes propis, que seran els que hauran de tocar, obertament, durant la jornada del 30 de març. De fet, aquesta fase creativa encara no s'ha acabat, i a hores d'ara les bandes es troben en ple procés artístic.

El que sí que ja han avançat els de Cebecé és la programació completa de la festa del dia 30, que no només comptarà amb els concerts dels grups participants a Tarima Ex Novo sinó que també rebrà la visita de bandes musicals ja consolidades. Tot plegat començarà a la una del migdia amb la proposta de les joves Maria del Río i Naima Ventura que, sota la marca Delight, oferiran un repertori basat en el jazz electrònic. Durant el recital els assistents podran fer el vermut o dinar a la zona degustació que recentment s'ha habilitat al mercat de Puigmercadal. En aquell espai hi haurà, també, els mecenes del certamen: la marca de cervesa artesana local Hoppit. 

Una hora abans del concert de Delight, alguns dels equips participants del concurs interpretaran els seus temes en directe. La resta ho faran a partir de les sis de la tarda. Un cop acabin la festa seguirà amb quatre propostes més, vingudes de Barcelona, Igualada, Manresa i Súria, respectivament. La primera (que engegarà a les set de la tarda) anirà a càrrec del duet Tronco, format pels germans Conxita i Fermí Herrero. Amb tres discos a l'esquena, faran les delícies dels amants del pop i el punk més experimental. Després d'ells (a les nou del vespre) serà el torn dels anoiencs Marialluïsa, que presentaran Pren-t'ho amb calma, el seu primer treball discogràfic amb el pop metafísic com a ingredient principal.

A les onze de la nit trepitjaran l'escenari els manresans Bright Joy (Roger Rovira, Oriol Font i Josep Rojas), que acostaran al públic el seu projecte musical, un híbrid de trance, jungle i blues. Tancaran les onze hores de música els discjòqueis suriencs Art en Cicle Set DJ.

L'entrada a la jornada serà gratuïta i oberta a tothom.