El Rotary ofereix dues beques per al postgrau «La pau i el món, avui» de la UdL

És un curs d'especialització en el marc de l'escola d'estiu del Campus d'Igualada de la UdL

Redacció
14 de març del 2019
Actualitzat a les 15:02h
El Rotary Club de Manresa-Bages ofereix dues beques per participar en el curs d'especialització de postgrau La pau i el món, avui, que s'impartirà al campus d'Igualada de la Universitat de Lleida de l'1 al 14 de juliol del 2019 en el marc de l'escola d'estiu. La convocatòria per aconseguir una d'aquestes beques s'adreça als estudiants universitaris de la comarca del Bages. Les sol·licituds es poden presentar a través del correu electrònic [email protected] fins al 10 de juny.

El curs està reconegut amb 8 crèdits ECTS. Durant els 15 dies que durarà la formació, els estudiants tindran l'oportunitat d'adquirir coneixements i treballar aspectes actuals i les últimes teories relacionades amb la cultura de la pau, la resolució de conflictes, els drets humans, l'economia internacional, la reconciliació i les migracions, entre d'altres. En un vessant més pràctic, hi haurà ponències, projecció de documentals, discussions acadèmiques i un viatge d'estudi per conèixer in situ els detalls de la Batalla de l'Ebre durant la Guerra Civil espanyola.

La beca concedida serà de 650 euros per alumne, import que cobreix la matrícula complerta i una borsa per als viatges i àpats a Igualada.

A l'hora de fer la sol·licitud, les persones interessades hauran d'acreditar haver completat almenys el primer curs de grau universitari i tenir un nivell mínim d'anglès. Entre la documentació que hauran d'aportar hi ha el currículum vitae, l'expedient acadèmic, una carta de presentació i interès escrita pel candidat en llengua anglesa, una carta de recomanació d'un professor que hagi treballat amb el candidat i acreditar la residència al Bages. A més, es valorarà la dedicació i el compromís dels aspirants amb la pau, com pot ser la participació en ONG, voluntariat, etc.

La selecció dels guanyadors anirà a càrrec de la junta del Rotary Club de Manresa-Bages. El veredicte es donarà a conèixer abans del 24 de juny. El guanyador participarà després del curs en una de les reunions setmanals de l'entitat per tal d'exposar la seva experiència.

El Rotary Club de Manresa-Bages forma part de Rotary Internacional, una xarxa d'abast mundial que té entre els seus objectius el foment de la pau i la prevenció i resolució de conflictes en l'àmbit local i mundial, així com promoure el talent i la formació especialment dels joves.

- Bases de la convocatòria