Sant Fruitós inicia una campanya gratuïta d'identificació canina a partir de l'ADN

A partir de l'1 de maig, els propietaris que encara no hagin realitzat la identificació hauran d'assumir el cost de l'analítica

Redacció
14 de març del 2019
Actualitzat a les 9:49h
Tots els gossos censats a Sant Fruitós de Bages han d'estar obligatòriament identificats pel patró d'ADN tal i com estableix l'Ordenança Municipal de Tinença d'Animals. Els santfruitosencs propietaris d'un gos poden identificar l'animal, de forma gratuïta, durant els mesos de març i abril.

L'Ajuntament ha establert un acord amb els tres centres veterinaris del municipi per tal que els ciutadans puguin dirigir-se al que sigui de la seva confiança o el que els sigui més convenient per tal de realitzar aquesta prova. Recordem que és la persona propietària qui ha d'acudir al centre veterinari.

El patró d'ADN s'aconsegueix a través d'una analítica de la sang o de la saliva del gos. Un cop es tenen els resultats, els propietaris rebran una xapa metàl·lica identificativa de l'animal amb el número de cens, el nom de l'animal i el telèfon on contactar en cas de pèrdua del gos.

A partir de l'1 de maig, els propietaris que encara no hagin realitzat la identificació hauran d'assumir el cost de l'analítica.

Aquesta campanya té per objectiu localitzar i identificar els propietaris dels animals que incompleixin la ordenança municipal de tinença d'animals, en referència a la no recollida d'excrements d'animals a la via pública.