Entre d'Altres: «Guanyar el Llumplugged ens ha permès gravar aquest disc»

El grup manresà donarà a conèixer "Va per tu", el seu primer àlbum al Sielu aquest divendres, en un concert carregat de sorpreses

Entre d'altres presentaran el seu primer disc, divendres al Sielu
Entre d'altres presentaran el seu primer disc, divendres al Sielu | Laura Coletas
14 de març del 2019
Actualitzat a les 9:32h
Carles Serra (guitarra i veu), Marc Estiarte (guitarra i veu) i Albert Sancristòfol (baix i veu) són els membres del grup Entre d'Altres, un projecte musical emergent creat ara ja fa dos anys. Tres joves manresans vinculats al món de la música i amb moltes ganes de crear nous projectes. El grup explica els seus inicis, la seva trajectòria i els detalls del nou disc en aquesta entrevista a NacióManresa

El grup presentarà el seu primer àlbum Va per tu el proper divendres a tocar la mitjanit al Sielu.

- Com i quan sorgeix aquest projecte? I el nom del grup?

- Nosaltres ja ens coneixíem de l'esplai. Un dia el Marc, que ja feia cançons en solitari, va pensar que estaria bé poder formar un grup. Ens ho va proposar a la resta i hi vam accedir des del primer moment. El Carles ja tenia en ment crear-ne un i l'Albert ja havia ajudat al Marc amb uns baixos per a una cançó. Tot va sortir, doncs, de l'esplai. 

El nom del grup Entre d'Altres sorgeix arran d'una anècdota amb un amic. El Marc en buscava un per al seu projecte en solitari. Aleshores vam començar a dir noms. La idea era fer un grup de beat box i que el Ponç, que és un noi molt alt, es posés a davant i tots a darrere en fila i que cadascú fes un soroll de manera que semblés que el Ponç els feia tots. Arrel d'aquesta “tonteria” va sortir el nom Entre d'altres. 

- Coneixem els membres del grup. Qui són en la vida diària o en la quotidianitat Entre d'altres?

- El Marc estudia Educació Primària i s'ho combina treballant en un bar i al CAE per temes de lleure. El Carles treballa com a protèsic dental des de fa dos anys i l'Albert fa un doctorat de relacions de gènere a la Grècia antiga i dona classes de baix i guitarra a una escola de Manresa. 

- Toquen temes propis combinant diferents estils. Amb quin se senten més còmodes o identificats? Hi ha hagut alguna evolució des que van començar?

- No tenim un estil fixe, definit. Evolució com a estil no n'hi ha hagut, però com a grup sí. Quan vam gravar el disc vam descobrir què feia realment cadascú i a partir d'allà, vam començar a evolucionar els temes. Tots anàvem bastant per lliure. Quan vam gravar el disc, ens vam començar a fixar més amb petits detalls de com tocàvem. Sempre ens hem guiat pel que ens ha vingut de gust fer. 

- Però, si s'haguéssiu de quedar amb un únic estil...

- Fem el que ens agrada i ho plasmem com podem. Ens agraden molt les cançons “monyes”. Tot i així, ens sentim còmodes amb tot. Podem fer una cançó molt tranquil·la i la següent molt animada. De fet, fa poc ens vam definir com a estil eclèctic. 

- Quina és l'essència d'Entre d'Altres?

- Sense cap mena de dubte la faràndula. Quedar, estar amb amics, crear temes nous. Vam fer un concert d'una 1h i quart amb només sis cançons...

- Aquest contacte amb el públic....

- Hi ha molt feedback. Entre d'Altres sempre busca aquesta comunicació o interacció amb el públic. Ens sentim molt còmodes en un lloc on el públic estigui a dos metres. Si està més lluny, ens costa molt més aquesta interacció. Mica en mica la gent també es va sabent els nostres temes i d'aquesta manera tot resulta més fàcil. 

- Han tocat a llocs com Salelles, a la sala Els Barlins, a la Plaça Sant Domènec, a la sala Stroika, al Voilà, Plaça Major de Manresa... Quin és el concert que recorden especialment? 

- Si haguéssim d'escollir segurament ens quedaríem amb els concerts a Stroika i el de Festa Major de Manresa, tot i que especialment en els concerts finals del Voilà vam rebre una resposta molt bona per part del públic. 

Quan vam tocar a Stroika vam pensar “ostres! estem tocant aquí, on hem vingut mil i una vegades com a públic” i per Festa Major ens va passar el mateix. 

Pel que fa al Voilà, recordem un concert que vam fer en el qual hi havia molt poques persones entre el públic. Creiem que vam tocar molt bé, ens vam sentir molt còmodes i ho vam gaudir plenament. Com a execució de concert, podríem dir que és el millor amb diferència. 

- Van ser els guanyadors de l'edició 2018 del concurs Llumplugged al Voilà de Manresa. Com van viure aquest reconeixement? Consideren que això us ha obert portes?

- Coincidim en que ser els guanyadors del concurs ens va obrir molt les portes i ens va donar l'oportunitat de poder gravar el disc. Gràcies a això, també vam poder fer concerts a Manresa i ha permès que la gent ens conegués. 

- Parlin-me de Va per tu, de l'àlbum d'estudi...

- El disc és una petita part de nosaltres perquè tot són temes que hem creat. Algunes cançons són les sis que ja vam tocar al primer concert i que, per tant, són més velles. La resta les vam crear l'any passat. Aquest àlbum serà la nostra carta de presentació. 

- Per al disseny de la portada del seu disc van demanar, a través de les xarxes socials, que els enviessin la imatge del palmell de la mà pintada. Com neix aquesta iniciativa i per què?

- Li vam demanar a un amic que va fer una exposició d'art, que estudia arquitectura i fa dissenys, si li feia gràcia fer-nos el disseny del disc. El Martí ens va dir que sí. Nosaltres li vam plantejar unes idees i ell unes altres i vam arribar a un punt entremig: volíem que apareguessin mans. Aleshores vam demanar a través de les xarxes socials les empremtes dactilars de la gent. 

A la portada es veu Va per tu', el nom de l'àlbum, però el nom del grup no hi apareix escrit perquè realment Entre d'Altres som les tres empremtes que estem entre les d'altra gent. El nom del grup apareix a la part de darrere del disc. 

- Com veen la indústria musical catalana? Creuen que està en bones mans?

- La majoria de grups que ara mateix estan triomfant tenen un mateix estil, música molt semblant, la mateixa tipologia instrumental... Considerem que es va a lo fàcil, a lo comercial. Trec un tema que sé que podrà sonar i sé que la gent el cantarà i, com que sé que aquest tema agradarà en faré 11 més com aquest. 

- Es troben per assajar en un local de la Carretera de Vic de Manresa. Quan acostumen a reunir-se?

- Intentem trobar-nos un cop per setmana com a mínim. Potser alguna setmana, ja sigui per feina o estudis, ens és complicat però ho intentem al màxim per repassar temes, crear coses noves... 

Últimament ens hem trobat uns tres cops per setmana, ja que estem preparant la presentació. 

Entre d'Altres és un projecte nascut entre tres col·legues, que fem això per passar-nos ho bé. Hi ha assajos en els quals potser toquem només dues cançons i estem una hora i mitja, passant bona part del temps fent el tonto, xerrant.... Això, vulguis o no, aporta molt bon rotllo i cohesió al grup. 

- Apart de la presentació d'aquest divendres, tenen lligat algun altre concert?

- El pròxim concert que tenim lligat serà per Sant Jordi a la Vermuteria Santa Rita de Manresa. Ens agradaria també sortir una mica de Manresa. Hem tocat a Berga, Santpedor, Salelles i a una festa privada a Tona, però ens agradaria ampliar el cercle. 

- Com preveuen el seu futur musical?

- Veiem futur al grup. Tenim uns quants temes que, de fet, els hem fet després de gravar el disc i seguim tenint ganes de crear i fer coses noves. 

- Com esperen la presentació?

- Marc: Estic molt nerviós i molt afònic. Aquesta setmana m'hauré de cuidar molt. Pensar que d'aquí uns dies presentem el disc, tinc una sensació com de papallones a la panxa... És molta feina, hem estat assajant fort!

- Carles: Estem nerviosos per veure com sortirà. Potser aquesta presentació també ens obre més portes i, després d'això, surten més concerts. 

- Albert: Hi ha una enorme pressió a sobre perquè tot surti bé. En el fons és com una incògnita. Presentem el disc que vam gravar gràcies al concurs. Tanquem el cicle que vam obrir al Voilà i ara potser és moment de plantejar coses noves. Sabíem que arribaríem aquí, no que el presentaríem al Sielu, però sí que el gravaríem. Ara hem de veure cap on orientem i què volem fer.