Súria acull l'exposició «Les filles de Durga» fins a finals de mes en el marc del Dia de la Dona

Presentació de l'exposició sobre les dones de l'Índia, divendres passat
Presentació de l'exposició sobre les dones de l'Índia, divendres passat | AjSú
Redacció
13 de març del 2019
Actualitzat a les 19:18h
La sala Cal Balaguer del Porxo de Súria acull fins al proper 31 de març l'exposició Les filles de Durga, una mostra de la fotògrafa catalana Eva Parey sobre la lluita de les dones de Mumbai (Índia) contra les discriminacions i les desigualtats. Aquesta activitat forma part del programa del Dia Internacional de la Dona a Súria.

Les imatges de l'exposició Les filles de Durga mostren la realitat de la vida quotidiana de les dones que viuen en aquesta megalòpoliíndia, destacant llur il·lusió i llur coratge per obrir-se pas en un entorn difícil. El títol de l'exposició al·ludeix a la deessa Durga, considerada com un símbol de lluita victoriosa.

La inauguració de la mostra va tenir lloc el passat divendres 8 de març, coincidint amb la celebració del Dia Internacional de la Dona. 

En el transcurs de l'acte inaugural, Eva Parey va explicar que, tot i els greus problemes que han d'afrontar les dones de l'Índia per motius socials i culturals, hi ha un gran sentit de la solidaritat i altres valors que manquen a les societats occidentals: "es pot ser feliç amb molt menys del que tenim aquí". La fotògrafa catalana es va definir com una "narradora d'històries" que intenta apropar-se a altres cultures sense caure en els prejudicis d'una visió eurocèntrica.

L'acte va començar amb unes paraules de presentació de la regidora de Benestar Social, Sanitat i Solidaritat, Carme Besa, que va remarcar que la igualtat entre homes i dones és un dret universal "imprescindible per a la democràcia". Carme Besa també va parlar sobre la capacitat de la fotògrafa Eva Parey de reflectir realitats socials difícils bo i destacant la dignitat de les persones que les pateixen.

La inauguració de l'exposició Les filles de Durga va comptar amb la presència de l'alcalde Josep Maria Canudas i altres membres de la corporació municipal.
La mostra es pot visitar a Cal Balaguer del Porxo en el següent horari:

- De divendres a diumenges i festius, d'11.00 a 14.00 h.
- Dissabtes feiners, també de 16.00 a 18.00 h.
 

Jo Jet i Maria Ribot amb el Cor a Súria. Foto: AjSú


Una altra activitat inclosa en el programa del Dia Internacional de la Dona a Súria va ser el concert de Jo Jet i Maria Ribot amb el Cor, que va tenir lloc dissabte 9 de març al Teatre del Foment Cultural, dins de la programació d'Art en Cicle per a enguany.
Arxivat a