Ple Santpedor

Santpedor acata la resolució judicial i lamenta els perjudicis ocasionats als policies locals

L'alcalde Xavier Codina va llegir unes paraules en nom de l'Ajuntament durant el ple de dimarts

Agents de la Policia Local de Santpedor es plantegen denunciar l'Ajuntament

| 13/03/2019 a les 17:56h
Arxivat a: Política, ple santpedor, Policia Local Santpedor
Imatge d'arxiu del ple de Santpedor
Imatge d'arxiu del ple de Santpedor | AjStp
Durant el ple de l'Ajuntament de Santpedor que va tenir lloc dimecres, l'alcalde Xavier Codina, en nom del govern, es va posicionar respecte l'arxivament de la denúncia que l'Ajuntament havia presentat contra agents de la Policia Local. Durant la seva intervenció va manifestar que "accepta i acata la decisió judicial segons la qual no hi ha indicis d'irregularitats en la coincidència de baixes laborals de mitja plantilla de la Policia Local", que "lamenta els perjudicis ocasionats" en els policies locals afectats, i va recordar que l'Ajuntament "té l'obligació legal tal i com estableix l'article 408 del Codi Penal de denunciar uns fets que, segons l'informe del Cap de la Policia Local, podien constituir un delicte i és la justícia qui ha de fer la seva investigació i determinar si hi ha o no fonament".

En el mateix ple es va aprovar definitivament la imposició de quotes urbanístiques corresponents a la fase I del projecte de reparcel·lació del Mirador de Montserrat, referent a la construcció del clavegueram, la corresponent direcció tècnica, les indemnitzacions de sòl per sistemes i les despeses d'inscripció registral de les finques resultants de la reparcel·lació per un import de més de 2,7 milions d'euros. Les quotes es faran efectives mitjançant sis fraccions, cinc de les quals seran d'igual import i amb una freqüència trimestral i la sisena correspondrà a la liquidació definitiva. L'Ajuntament ha delegat la gestió de les quotes a l'Organisme de Gestió Tributària de la Diputació de Barcelona i va mantenir reunions informatives a l'auditori del Convent fa prop d'un mes per resoldre dubtes dels veïns del Mirador. El dictamen es va aprovar amb els vots d'ERC i les abstencions de PM i CiU.

També es va aprovar amb l'abstenció de les dues formacions de l'oposició els dictàmens per prorrogar el contracte de gestió del servei públic de recollida porta a porta dels residus de Santpedor, la modificació de l'ordenança fiscal reguladora dels preus públics per prestació de serveis i el pla pressupostari per al període comprès entre 2020-2022.

Igualment amb l'abstenció de CiU es va aprovar un dictamen per modificar el contracte de l'escola Bressol i l'augment d'aules per a aquest curs i amb l'abstenció de PM es va aprovar un dictamen sobre la conclusió del procediment d'imposició de penalitats contractuals.

El ple va aprovar per unanimitat una declaració institucional contra el racisme, la xenofòbia i a favor de la convivència en la diversitat.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Quim Masferrer actuarà a Cardona
Quim Masferrer actuarà a Cardona | Promocional
Del divendres 22 al diumenge 24 de març
Relació de serveis funeraris al Bages per al dia 22
«No sin mis huesos» arriba al Kursaal a primers d'abril
«No sin mis huesos» arriba al Kursaal a primers d'abril | Promocional