pobresa

​Les famílies pobres rebran fins a 588 euros per fill

El govern espanyol activarà la mesura a partir de l'1 d'abril

| 13/03/2019 a les 09:45h
Arxivat a: Societat, serveis socials, pobresa
Campament de barraques a la zona de Glòries
Campament de barraques a la zona de Glòries | Albert Alcaide
Les famílies en situació de pobresa rebran fins a 588 euros per fill al seu càrrec a partir del proper 1 d'abril, quan entrarà en vigor l'apartat relatiu en aquest assumpte del reial decret de mesures urgents de protecció social aprovat el passat divendres pel Consell de Ministres.

En concret, el govern espanyol incrementarà la prestació per fill al càrrec sense discapacitat dels 291 euros fins als 341 euros en el cas de famílies en situació de pobresa (renda inferior al 50% de la renda considerada com a llindar de la pobresa) i fins als 588 euros (49 al mes) per a les famílies en situació de pobresa severa (renda anual inferior al 25% del llindar de la pobresa).

El finançament d'aquesta mesura es farà mitjançant una transferència de l'Estat a la Seguretat Social.

Segons dades de l'Institut Nacional d'Estadística, l'any 2017 el 31% dels menors de 16 anys a Espanya es trobaven en risc de pobresa o exclusió social. O sigui, un total de dos milions de nens i nenes.

A més, 630 nens de l'estat espanyol viuen en situació de pobresa severa. Estarien en aquesta situació les famílies formades per dos adults i dos nens que ingressen menys de 7.000 euros a l'any, o el que és el mateix, menys de 600 euros al mes.

El govern espanyola calcula que amb els 588 euros podrien treure de la pobresa severa uns 82.000 nens, o sigui, l'11,7%.

COMENTARIS

Ajudes antinacionals.
Anònim, 13/03/2019 a les 19:26
+25
-7
El govern espanyol amb els impostos dels espanyols dona ajudes a molta gent que no és espanyola. Han portat a Espanya gent dient que ens pagaran les pensions i un cop aquí poden viure tranquilament de les ajudes socials només pel fet de tindre fills. El fet de viure a Espanya ja et dona dret a accedir a totes les ajudes passant per dabant dels nacionals.
Al de ajudas internacionals
Domenech, 14/03/2019 a les 10:03
+4
-11
Si es que amb 49 euros al mes per fill es pot viure tant si ets nacional com immigrant. Se a de ser racista i misserable per dir aquestas barbaritats i mentides. Per déu que corrent ignorants i feixistes ocults .
Llegeix una miqueta i no et traguis el primer rumor que corre.
Para el buenazo de Domenech
Anònim, 14/03/2019 a les 16:25
+8
-1
No només hi ha una ajuda de 49 euros al mes per fill, també hi ha la renda garantida de ciutadania, hi ha lloguers socials, hi ha el bo social, tenim a creu roja, tenim a caritas... Sumant tot això tenim gent a Espanya que pot viure només de les ajudes socials sense ser espanyol.
Pais corrupte
Anònim, 15/03/2019 a les 11:35
+5
-1
Estem en un pais corrupte que els propis ciutadans ja son uns irresponsables i uns aprofitats. Es igual nacionals o no, el sistema permet que mig pais estafi a hisenda treballant en negre. Si tothom pagues impostos tots cobrariem mes i tindriem millors serveis, pero no millor robar i “tonto el ultim”. Pels que es queixen dels extrangers, hi ha molta gent d’aqui treballant en negre, despres consta com ai no treballen i viuen de totes les ajudes inclus van al banc d’aliments, normal si cobren un sou per dir algo de 1200 a gastos pagats ( que a mes n’hi ha que okupen cases ) entra tota la nomina neta per anar els caps de setmana a la platja, en canvi els desgraciats que cobrem aixo o menys i paguem tots els impostos, serveis, lloguer, etc. A penes tenim per arribar a final de mes. El k sa de canviar no son les persones, erque la gent no canvia i la societat es asquerosa, el que s’ha de canviar el sistema i la legislacio per regular be tot aquests temes i que nomes rebin ajudes qui realment les necessiti, pero aixo impossible en un pais on els propis llabres ja son els que ens governen.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Quim Masferrer actuarà a Cardona
Quim Masferrer actuarà a Cardona | Promocional
Del divendres 22 al diumenge 24 de març
Relació de serveis funeraris al Bages per al dia 22
«No sin mis huesos» arriba al Kursaal a primers d'abril
«No sin mis huesos» arriba al Kursaal a primers d'abril | Promocional