Comuns del Bages es reuneixen amb la Plataforma pel Transport Públic

Reunió de membres dels Comuns al Bages i de la Plataforma pel Transport Públic
Reunió de membres dels Comuns al Bages i de la Plataforma pel Transport Públic | Manresa en Comú
Redacció
13 de març del 2019
Actualitzat a les 9:36h
Aquest dilluns, dia 11, una representació de la Plataforma pel Transport Públic de la Catalunya Central es van reunir amb Jaume Moya diputat i candidat al Congrés per En Comú-Podem, Ana C. Querol coordinadora i candidata de Manresa en Comú i el regidor dels comuns a Sant Vicenç de Castellet, Joan Baptista Costa, per explicar els objectius de la Plataforma i demanar-hi suport. Suport que els Comuns ja van donar adherint-se a la convocatòria de la protesta Xiulem pel Tren.

La Plataforma centra els seus objectius en l'atenció i acompanyament a les víctimes dels dos accidents de tren que han tingut lloc en el mateix tram de la R4 i la R12 en els darrers mesos. A més de diagnosticar amb un rastrejament i seguiment geològic la línia per cercar i exigir solucions als problemes estructurals i tècnics. Alhora reclama una millora global de la mobilitat a la Catalunya Central en trens i carreteres prioritzant les necessitats dels bagencs i bagenques i no només de la gent de pas. Així com cercar aliances i sumar esforços amb plataformes, entitats, sindicats i actors socials pel transport de la Catalunya Central i del país.

Segons ha declarat Ana Querol "la situació de la R4 i també la de la R12 entre Manresa i Lleida i, en general, la dificultat que patim al Bages per moure'ns amb seguretat i agilitat són greus problemes que ens preocupen. La consciència, el debat i mobilització de la ciutadania són imprescindibles per resoldre els problemes que compartim. Des de Manresa en Comú ens hi sumem, hi acompanyarem i traslladarem les propostes i mesures a les institucions".

En aquest sentit els Comuns del Bages van fer una proposta de resolució del Parlament de Catalunya que va presentar Catalunya en Comú-Podem el mes de novembre i que es debatrà en breu, on es reclamen millores i adequacions en les infraestructures de mobilitat del Bages i de la Catalunya Central tant per tren com per carretera. 

"Durant masses anys les institucions han prioritzat l'alta velocitat que afavoreix uns pocs per sobre dels trens de tots com són les rodalies i les mitges distàncies i especialment a la Catalunya Central que pateix un oblit sistemàtic. El resultat fa que la R4 esdevingui un línia lenta, plena d'incidents i perillosa i la R12 de Manresa a Lleida esdevé una mala opció per a molts. Ens cal una aposa forta per la mobilitat àgil, sostenible i ràpida amb trens segurs, freqüents i àgils i dels del Bages Sud estem decidits a fer pinya per articular el treball institucionals amb la mobilització ciutadana" ha afegit en Joan Baptista Costa, candidat a l'alcaldia de Sant Vicenç de Castellet.