La Junta d'Infermeria d'Althaia, premi a l'excel·lència per contribuir a difondre la professió

Foto de l'exposició sobre infermeria
Foto de l'exposició sobre infermeria | Althaia
Redacció
12 de març del 2019
Actualitzat a les 17:15h
La Junta d'Infermeria de la Fundació Althaia ha estat guardonada amb un dels premis Infermeria i Societat 2018, que reconeixen l'excel·lència professional d'infermeres que han destacat per la seva trajectòria i aportació a la societat i que atorga la Fundació Infermeria i Societat, entitat vinculada al Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Barcelona. El premi és per a la producció de l'exposició Cuidant 365 dies, una mostra fotogràfica que va impulsar amb motiu del Dia de la Infermera de l'any passat per visibilitzar i testimoniar la professió infermera. 

En concret, la Junta d'Infermeria rebrà el Premi a la difusió i comunicació de la professió infermera. El guardó reconeix la iniciativa d'aquest òrgan representatiu i de participació del personal d'infermeria d'Althaia d'apropar amb imatges l'essència de la professió. 

L'exposició, formada per una quarantena de fotografies fetes pels mateixos professionals, copsa els valors centrals de la professió, com són el respecte, la humanitat, la proximitat i l'acompanyament que dediquen les infermeres als pacients. Les imatges transmeten el tracte respectuós, càlid i humà pel qual s'ha caracteritzat sempre la professió infermera, alhora que plasmen l'increment del nivell de tecnificació i professionalització. 

La Junta d'Infermeria va organitzar la mostra amb el suport del servei de Comunicació d'Althaia i la col·laboració de Sant Andreu Salut, la Universitat de Manresa – Fundació Universitària del Bages i l'Institut Català de la Salut. 

L'exposició es va exhibir a l'Hospital Sant Joan de Déu, la Fundació Universitària del Bages i l'Hospital de Sant Andreu. Aquest any continuarà la itinerància i es podrà visitar a d'altres equipaments de la ciutat de Manresa. De moment, està confirmat que al maig serà a l'Ateneu Les Bases i, posteriorment, a la Casa Flors Sirera. D'aquesta manera, seguirà contribuint a fer visible entre la societat el dia a dia de les infermeres.

Els premis Infermeria i societat

La Fundació Infermeria i Societat (FIS) va néixer el 2015 per acord de l'Assemblea General Ordinària del Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Barcelona amb la missió d'impulsar el compromís amb el progrés del coneixement i el desenvolupament de les cures infermeres en benefici de la salut de les persones i la seva capacitat d'autocura a partir dels principis i valors de la disciplina infermera.

Els Premis Infermeria i Societat 2018 posen sota el focus i el reconeixement professional a un grup d'infermeres i infermers que han estat determinants en el desenvolupament de la disciplina infermera i han contribuït a la projecció social de la professió a través dels seus projectes, trajectòries professionals, innovacions i visions sobre l'aportació infermera al benestar i salut de les persones que atenen cada dia.