L'Espai Roig donarà a conèixer el moviment d'acompanyament de la pau a Colòmbia

En un acte aquest dijous a la tarda

per Redacció , 12 de març de 2019 a les 11:21 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 de març de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Espai Roig del Bages acollirà aquest dijous a partir de les 7 de la tarda l'acte Acompanyant la Pau a Colòmbia, amb voluntaris d'International Actión Peace i Associació Catalana Per La Pau i la participació d'Óscar Humberto Melo (Defensor de drets humans colombià).

L'acompanyament internacional és una estratègia de protecció a persones, organitzacions o comunitats en risc de patir violència política a causa del seu treball comunitari, mediambiental o en defensa dels drets humans. Parlem de tot un conjunt d'accions destinades a reduir i prevenir amenaces que afecten la seva integritat física i psicològica o el desenvolupament de les seves activitats, a entorns en què l'Estat s'ha vist incapaç de garantir la seva seguretat.


Segons les lleis internacionals, són els governs qui han de vetllar pel compliment dels drets fonamentals de les seves ciutadanes. Quan fallen en aquesta responsabilitat, la comunitat internacional pot representar una gran ajuda per evitar que es cometin violacions d'aquests drets. Per posar un exemple, un grup armat (legal o il·legal) s'ho pensarà molt més abans de fer un atac contra població civil si hi ha presència d'acompanyants, per les implicacions polítiques que pot tenir.

 

Participació