El campanar de Sallent és propietat de l'Església malgrat que va ser construït per l'Ajuntament

El Registre de la Propietat ha confirmat al consistori que no pot inscriure-ho tal com va demanar el ple per unanimitat

Campanar de l'església Santa Maria de Sallent
Campanar de l'església Santa Maria de Sallent | AjSllt
Redacció
12 de març del 2019
Actualitzat a les 10:26h
El Registre de la Propietat ha certificat que la torre del rellotge i el campanar de Sallent són propietat de l'Església i suspèn la seva inscripció a nom de l'Ajuntament de Sallent, tal i com demanava ERC a través d'una moció presentada el passat 12 de setembre.

El ple de l'Ajuntament per unanimitat va demanar la inscripció al Registre de la Propietat de la torre del rellotge i el campanar a nom de l'Ajuntament de Sallent al·legant que va ser construït per l'Ajuntament, i que el consistori, "com a gestor del comú no pot vendre ni alinear bens del comú ni despendre-se'n".

El Registre de la Propietat, però, ha suspès la inscripció per "no poder-se deduir de les dades aportades la finca registral propietat de l'Ajuntament de Sallent sobre la que s'ha de practicar la inscripció de la torre del rellotge i el campanar, construïts en un sòl que pertany a un titular diferent", és a dir, a l'Església. I en aquest cas, per demanar la propietat, el Registre estipula que "s'ha d'articular jurídicament la constitució d'un dret de superfície entre el propietari del sòl i el superficiari per a poder inscriure les construccions sobre sòl aliè". 

Segons l'alcalde de Sallent David Saldoni, "des de l'equip de govern vam demanar al registre de propietat que clarifiqués la titularitat d'un bé que no està registrat, havíem de saber legalment quina era la situació. Ara ja ho sabem, però estem convençuts que els usos i funcions del campanar segueixen essent els mateixos que han estat sempre i per tothom"