Oller del Mas aposta per una anyada 100% vegana i ecològica

Presentació dels vins vegans i ecològics d'Oller del Mas
Presentació dels vins vegans i ecològics d'Oller del Mas | Oller del Mas
Redacció
12 de març del 2019
Actualitzat a les 9:56h
Oller del Mas inicia la comercialització dels productes Petit Bernat blanc i Bernat Oller blanc i rosat de l'anyada 2018. Com a novetat, el celler aposta per incorporar Picapoll negre també en el ja consolidat Petit Bernat. 

El Petit Bernat i el Bernat Oller de l'anyada 2018 són els vins que han sortit aquesta setmana al mercat a través dels distribuïdors oficials del celler bagenc. Els primers productes de l'anyada 2018 a la venda són el Petit Bernat blanc i Bernat Oller blanc i rosat. Aquesta és la primera anyada de Carles Muray, enòleg de 28 anys que es va incorporar al celler bagenc el passat juny. "Des del primer dia que vaig entrar a l'Oller del Mas vaig quedar emocionat per la filosofia i la història que es vol transmetre en cada producte", assegura Muray.

Les novetats d'aquesta primera comercialització giren al voltant de la varietat autòctona: el Picapoll negre. Per primera vegada, el Petit Bernat incorpora també aquesta varietat tan singular del Bages. El vi jove Petit Bernat destaca per ser 100% vegà i ecològic com tots els vins de la marca Oller i, a partir d'ara, també per ser un vi que incorpora Picapoll negre. Tot apunta que aquest és l'inici d'una nova era del celler. Carles Muray: "M'agraden molt els vins amb poca intervenció. Els que estan ben fets expressen molt bé la puresa de l'elaborador i de la varietat. Crec que és el futur de l'enologia".

El clima mediterrani continental de la zona juntament amb la pluviometria lleugerament més elevada del 2018 ha propiciat una maduració òptima de les diferents varietats de raïm cultivades a la finca. Malvasia, macabeu o varietats més petites com cabernet franc i sumoll han estat algunes de les beneficiades per aquest augment de les pluges. Oller del Mas produeix vi únicament amb les varietats cultivades a la finca per tal de garantir la màxima qualitat dels seus productes, fet que fa que les condicions meteorològiques determinin el volum d'ampolles resultant de cada anyada. "En general, l'estil de l'Oller del Mas és molt interessant ja que poder vinificar el 100% del raïm propi et dóna molt valor en els vins", afirma Muray. No és una qüestió de l'atzar que el celler bagenc fos reconegut el passat novembre pel seu Especial Picapoll negre per la Guia de Vins de Catalunya, que el va catalogar com el millor vi de Catalunya.

Els propers productes que sortiran al mercat seran el Petit Bernat negre de l'anyada 2018 i el Bernat Oller negre del 2017. Una altra de les pròximes novetats d'Oller del Mas serà la inauguració d'un nou celler d'elaboració. "Amb el nou celler podrem ser capaços de definir amb major detall la característica de cada finca", avança Muray. El nou projecte inclou també sales de tast i una àmplia botiga on es comercialitzaran tot tipus de productes vinculats al món del vi i la gastronomia gourmet.