Economia sostenible i de proximitat

La segona Fira Republicana de Proximitat se centrarà en els fons d'inversió i la banca

Tindrà lloc el dissabte 23 de març i comptarà amb l'assistència d'empreses com Fiare Banca Ètica, Catalana de serveis financers, Arç o Mussap

per NacióManresa , Manresa, 11 de març de 2019 a les 13:35 |
La segona edició de la Fira Republicana de Proximitat tindrà lloc el dissabte 23 de març | Pere Fontanals
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de març de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Tenint en compte l'èxit de la primera edició (que va tenir lloc al mes d'octubre) l'ANC i el CDR de Manresa han organitzat una nova Fira Republicana de Proximitat que, en aquest cas, es durà a terme el proper dissabte 23 de març a les places Sant Domènec i Fius i Palà de la capital del Bages. Seguint en la línia de la que es va celebrar fa cinc mesos, la de la setmana vinent pretén "potenciar l'economia del país" donant a conèixer iniciatives empresarials i cooperatives catalanes responsables i ètiques "que prioritzin el producte de proximitat i sostenible amb el medi ambient", manifesten les dues entitats impulsores.

Si bé la primera edició va posar l'accent en els sectors de l'energia i les telecomunicacions, la segona se centrarà, sobretot, en la banca, les assegurances i els fons d'inversió. Tot i així, algunes de les empreses que fa van participar en la iniciativa del mes d'octubre, tornaran a ser-hi presents. Es tracta de Fibracat, Catgas, Som Energia, Factor Energia, AspWifi i Goufone. S'incorporaran a la llista les empreses Catalana de serveis financers i Fiare Banca Ètica (sector banca); Arç i Mussap (assegurances), i Parlem i la cooperativa de consum responsable Opcions (telecomunicacions). També hi seran presents la cooperativa Fent País i diversos agrupaments escoltes i guies de la ciutat.


La II Fira Republicana de Proximitat començarà a les onze del matí i estarà activa, ininterrompudament, fins les vuit del vespre. Al llarg de la jornada, tothom que ho vulgui es podrà donar d'alta de les companyies esmentades. Per a fer-ho, però, s'haurà de disposar del carnet d'identitat; de la darrera factura emesa per la companyia a la qual fins al moment pertanyia; el número de compte per a la domiciliació bancària (amb l'IBAN), i, en el cas de les assegurances, una còpia de l'assegurança actual.

Una taula rodona informativa el dimarts 19


Per tal d'informar a la ciutadania sobre la nova fira, les dues entitats han organitzat una taula rodona oberta a tothom en la qual hi prendran part diversos experts dels sectors protagonistes de la jornada de dissabte.

Tindrà lloc el dimarts 19 de març, a les set de la tarda, a la sala d'actes de l'institut Lluís de Peguera i comptarà amb la presència de David Casellas, advocat defensor dels encausats  del Bages per l'1‐O i membre de l'Associació d'Usuaris de Bancs, Caixes i Assegurances; de Francisco Navarro, doctor en Economia, professor de la UAB i membre del seminari d'economia Crítica Taifa, i d'Enric Saorin, gestor de patrimonis en els mercats financers d'Estats Units i expert en gestió de fons d'inversió.

Entre d'altres, es reflexionarà sobre banca ètica, banca privada i cooperatives i sobre el futur del sistema bancari, i es respondran qüestions com quina hauria de ser l'estructura bancària en la nova República o quina és la situació actual del sistema bancari català després de la desaparició de les caixes d'estalvi i la deslocalització dels dos grans bancs catalans.

 

Participació