La segona Fira Republicana de Proximitat se centrarà en els fons d'inversió i la banca

Tindrà lloc el dissabte 23 de març i comptarà amb l'assistència d'empreses com Fiare Banca Ètica, Catalana de serveis financers, Arç o Mussap

La segona edició de la Fira Republicana de Proximitat tindrà lloc el dissabte 23 de març
La segona edició de la Fira Republicana de Proximitat tindrà lloc el dissabte 23 de març | Pere Fontanals
NacióManresa
11 de març del 2019
Actualitzat a la 13:42h
Tenint en compte l'èxit de la primera edició (que va tenir lloc al mes d'octubre) l'ANC i el CDR de Manresa han organitzat una nova Fira Republicana de Proximitat que, en aquest cas, es durà a terme el proper dissabte 23 de març a les places Sant Domènec i Fius i Palà de la capital del Bages. Seguint en la línia de la que es va celebrar fa cinc mesos, la de la setmana vinent pretén "potenciar l'economia del país" donant a conèixer iniciatives empresarials i cooperatives catalanes responsables i ètiques "que prioritzin el producte de proximitat i sostenible amb el medi ambient", manifesten les dues entitats impulsores.

Si bé la primera edició va posar l'accent en els sectors de l'energia i les telecomunicacions, la segona se centrarà, sobretot, en la banca, les assegurances i els fons d'inversió. Tot i així, algunes de les empreses que fa van participar en la iniciativa del mes d'octubre, tornaran a ser-hi presents. Es tracta de Fibracat, Catgas, Som Energia, Factor Energia, AspWifi i Goufone. S'incorporaran a la llista les empreses Catalana de serveis financers i Fiare Banca Ètica (sector banca); Arç i Mussap (assegurances), i Parlem i la cooperativa de consum responsable Opcions (telecomunicacions). També hi seran presents la cooperativa Fent País i diversos agrupaments escoltes i guies de la ciutat.

La II Fira Republicana de Proximitat començarà a les onze del matí i estarà activa, ininterrompudament, fins les vuit del vespre. Al llarg de la jornada, tothom que ho vulgui es podrà donar d'alta de les companyies esmentades. Per a fer-ho, però, s'haurà de disposar del carnet d'identitat; de la darrera factura emesa per la companyia a la qual fins al moment pertanyia; el número de compte per a la domiciliació bancària (amb l'IBAN), i, en el cas de les assegurances, una còpia de l'assegurança actual.

Una taula rodona informativa el dimarts 19

Per tal d'informar a la ciutadania sobre la nova fira, les dues entitats han organitzat una taula rodona oberta a tothom en la qual hi prendran part diversos experts dels sectors protagonistes de la jornada de dissabte.

Tindrà lloc el dimarts 19 de març, a les set de la tarda, a la sala d'actes de l'institut Lluís de Peguera i comptarà amb la presència de David Casellas, advocat defensor dels encausats  del Bages per l'1‐O i membre de l'Associació d'Usuaris de Bancs, Caixes i Assegurances; de Francisco Navarro, doctor en Economia, professor de la UAB i membre del seminari d'economia Crítica Taifa, i d'Enric Saorin, gestor de patrimonis en els mercats financers d'Estats Units i expert en gestió de fons d'inversió.

Entre d'altres, es reflexionarà sobre banca ètica, banca privada i cooperatives i sobre el futur del sistema bancari, i es respondran qüestions com quina hauria de ser l'estructura bancària en la nova República o quina és la situació actual del sistema bancari català després de la desaparició de les caixes d'estalvi i la deslocalització dels dos grans bancs catalans.