L'Esclat posa en marxa una innovadora tècnica didàctica que barreja música, anglès i moviment

Ideat per la manresana Berta Torras, el curs s'adreça a infants de 4 a 9 anys

11 de març del 2019
Actualitzat a les 12:58h
Berta Torras, amb un grup d'infants, posant en pràctica el seu programa 'Movement & Music in English'
Berta Torras, amb un grup d'infants, posant en pràctica el seu programa 'Movement & Music in English' | L'escola del món
La manresana Berta Torras oferirà, a l'escola de música Esclat, el curs Movement & Music in English, adreçat a nens i nenes de 4 a 9 anys. Es tracta d'una formació transversal que busca ensenyar música i anglès a la vegada a través de la tècnica Yomu, un sistema educatiu manllevat dels Estats Units que deu el seu nom a la unió de les paraules yoga i music (ioga i música, en català), i que incorpora múltiples disciplines com l'educació emocional, la música o la consciència corporal.

Impusora del projecte L'escola del món, Torras ja fa temps que duu a terme -tant en centres educatius com en famílies- sessions de Movic, Movement & Music in English. "Penso que l'aprenentatge d'aquesta llengua s'ha d'enfocar des d'una perspectiva totalment vivencial", explica ella mateixa, tot posant de manifest que "actualment es parla molt dels avantatges professionals i materialistes que té saber anglès, però, en canvi, no es té en compte que aquest idioma pot convertir-se en una eina de desenvolupament personal basat en valors humans".

En aquest sentit, doncs, la formació que oferirà a l'Esclat es basarà en tres grans pilars: l'anglès, que s'aprendrà "de manera significativa, tot despertant la motivació dels infants envers una nova eina comunicativa"; la música, que "ens ajudarà a fer servir l'anglès vivencialment i a desenvolupar la sensibilitat i l'oïda musical", i l'expressió corporal, que posarà a l'abast dels alumnes "eines i recursos per promoure la salut física, mental i emocional a través de la tècnica Yomu", assenyala Torras.

El curs a l'Esclat va iniciar-se el passat 7 de març, i es durà a terme cada dijous, fins a final de curs, en horaris diferents segons l'edat dels participants. Així, de cinc a sis de la tarda la sessió s'adreça a nens i nenes de 4 a 6 anys, i de sis a set, a infants de 7 a 9 anys. Malgrat que ja se'n va fer una primera sessió, tots els pares i mares que ho vulguin poden adreçar-se a l'Esclat per inscriure-hi el seu fill o filla. El preu mensual de la proposta és de 60 euros.

Nacuda a Manresa l'any 1988, Berta Torras Vila és mestra de música i Doctora en Didàctica de la Llengua Anglesa. Té un Màster en Adquisició de l'Anglès i Comunicació Intercultural i un en Applied Linguistics (University of Bristol, Regne Unit). Ha viscut a Anglaterra, Irlanda i Indonèsia i s'ha format a Nova York i Toronto. És, també, professora a la FUB i a la UAB.