Jordi Piñero mostrarà, dissabte, la cara més espiritual i mística de Montserrat amb una ruta guiada

L'historiador bagenc Jordi Piñero tornarà a oferir la ruta guiada 'Montserrat, txacra de la Terra'
L'historiador bagenc Jordi Piñero tornarà a oferir la ruta guiada 'Montserrat, txacra de la Terra' | Josep M. Montaner
NacióManresa
11 de març del 2019
Actualitzat a les 11:52h
L'historiador bagenc Jordi Piñero tornarà a oferir, aquest dissabte, 16 de març, l'activitat guiada Montserrat, txacra de la Terra. Es tracta d'una ruta pels espais més espirituals i energètics del massís que ja s'ha dut a terme en dues ocasions: el 10 i el 26 de novembre de l'any passat, i que ha gaudit d'una gran afluència de participants.

Montserrat, txacra de la Terra forma part del programa Visites a llocs sagrats i espais tel·lúrics del Bages, una proposta ideada fa més de cinc anys pel mateix Piñero amb la voluntat de difondre "noves maneres d'entendre la història", incorporant, en paraules seves, "la sensibilitat pròpia dels nous temps, d'acord amb una visió del món espiritual i holística". Fins ara, els espais on l'historiador duia a terme recorreguts guiats eren la Seu de Manresa; els paisatges ignasians (la Cova, el Pou de Llum i el priorat de Sant Pau), la capella de Santa Magdalena de Talamanca, els dolmens del Solsonès i el Santuari de Gallifa.

La proposta de descobrir el misticisme de la muntanya sagrada per excel·lència tindrà lloc aquest dissabte, 16 de març, i permetrà, als participants "introduir-se en el simbolisme de l'espiritualitat primitiva que en una època va dominar la muntanya a través del culte a les roques", explica el mateix guia. Per a fer-ho, continua, "ens immergirem en algunes llegendes i tradicions -com la que es refereix al Sant Graal i a la muntanya de Montsalvat- i revisarem, des de Santa Cecília, la història del massís, caracteritzada per cicles recurrents de morts i renaixements sota un fort impuls de canvi i de transformació".

La ruta, que tindrà 3,5 quilòmetres sense cap mena de dificultat, començarà des del Coll de Can Maçana i resseguirà l'antic castell de la Guàrdia, l'església de Sant Pau, al megàlit del torrent de la Diablera i la Roca Foradada.

Inscripcions obertes

L'activitat començarà a dos quarts de deu del matí. El punt de trobada serà el Coll de Can Maçana, i per la gent que hi vagi des de Manresa, es tindrà l'opció de compartir cotxe anant, a les nou del matí, al pont amb arbres que travessa la riera de Rajadell en el seu pas pel barri del Xup. La ruta finalitzarà, aproximadament, a dos quarts de tres del migdia.

El preu per persona serà de 10 euros, tot i que s'ha de tenir en compte que a l'hora d'aparcar a Can Maçana, cada cotxe haurà de pagar 4 euros, a repartir entre els ocupants. Tot i que els diners es cobraran el mateix dia de l'activitat, cal fer una inscripció prèvia enviant un correu a [email protected] o trucant al 606 906 976.