Bona participació entre l'alumnat en la permanència «Juntes ho podrem tot»

Alumnes durant la permanència «Juntes ho podrem tot»
Alumnes durant la permanència «Juntes ho podrem tot» | AjM
Redacció
11 de març del 2019
Actualitzat a les 11:24h
170 estudiants dels instituts i 120 de les universitats han participat, durant una setmana, en la permanència Juntes ho podrem tot que organitzada per l'Oficina Jove del Bages, s'ha dut a terme als Punts al Pati de deu centres d'educació secundària i al Punt al Campus de les dues Universitats de Manresa (UPC i FUB) en el marc dels actes del 8 de març, Dia Inter nacional de la Dona.

L'acció Juntes ho podrem tot ha consistit, per una banda, en la realització d'una dinàmica interactiva amb l'alumnat dels instituts a través de la qual els i les joves han pogut mostrar la situació actual sobre la repartició de les tasques de la llar. Seguidament, a través d'imatges, frases i preguntes per part de la dinamitzadora, s'ha creat un debat sobre el tema que més els interessava, ja fos sobre la situació laboral, les relacions interpersonals, la pressió estètica, etc.

Per l'altra banda, al Punt al Campus, s'ha creat un mural amb el símbol d'igualtat de color lila on hi havia escrit diferents conceptes contraris a la idea de feminisme. Els i les joves universitàries han hagut de tapar aquests conceptes amb post-its on ells i elles han apuntat altres conceptes, valors o frases esperançadores que positivessin la tasca i visió feminista i la lluita pels drets de la Dona.

Reivindicació feminista

Com cada 8 de març, se celebra el Dia Internacional de la Dona o Dia de la Dona Treballadora marcat per la reivindicació feminista i la denúncia del sexisme. Les dones, encara avui, pateixen grans desigualtats i violència masclista en molts àmbits que es continuen perpetuant per la seva legitimació dins del model de societat cis-heteropatriarcal en el qual vivim i la manca de responsabilitat dins d'aquest sistema.

Per això, hi ha la necessitat d'actuar i denunciar actituds masclistes i violències, reivindicar els drets que s'estan vulnerant i crear espais i recursos per a l'apoderament dela Dona. Lesintervencions educatives contribueixen a construir una societat més respectuosa, lliure d'agressions i opressions.