El Casal de les Escodines acollirà, dissabte, una jornada participativa sobre el futur del Cardener

L'objectiu de la matinal (començarà a les nou i acabarà a dos quarts de dues) és consensuar, amb la ciutadania, els possibles usos que pot tenir el riu

NacióManresa
11 de març del 2019
Actualitzat a les 11:11h
El riu Cardener és un dels elements estructuradors i emblemàtics del municipi de Manresa. Actualment, ja és un espai molt valorat per la ciutadania, tot i que per motius ben diferents: històrics, naturals, esportius, lúdics, entre d'altres.

Des de l'Ajuntament de Manresa es vol obrir un debat sobre els usos del riu Cardener i les seves ribes, per tal de posar en una mateixa taula les visions diverses que hi ha sobre el usos del riu i trobar quines es prioritzen i com es compaginen. Tindrà lloc aquest dissabte, 16 de març, i es durà a terme al Casal de les Escodines a partir de les nou del matí.

La jornada comptarà amb les ponències de diversos experts i l'opinió d'entitats que tenen relació amb el riu. També s'hi farà una dinàmica participativa per consensuar possibles usos del curs fluvial, i la seva localització.

Les xerrades pretenen situar els assistents sobre quins són els límits possibles de les actuacions, i donar la informació existent a l'entorn del riu. Entre d'altres, hi prendrà part Marc Ordeix -coordinador del Centre d'Estudis dels Rius Mediterranis- que exposarà el treball de diagnosi i propostes de conservació i millora del riu Cardener al seu pas per Manresa, que va fer durant el 2018 a petició de la regidoria d'Entorn Natural de l'Ajuntament de Manresa.

A banda de la ponència d'Ordeix (que tindrà lloc a partir de dos quarts de deu del matí) participaran a la jornada Ricard Torres, cap del servei d'urbanisme de l'Ajuntament de Manresa; Pol Valero, cap del servei de medi ambient i sostenibilitat de l'Ajuntament de Manresa; Mercè Argemí, tècnica de patrimoni de l'Ajuntament de Manresa, i David Closes, cap del servei de projectes urbans i d'infraestructures territorials de l'Ajuntament de Manresa.

Aquestes cinc intervencions acabaran a tres quarts d'onze del matí, moment en el qual s'oferirà la taula rodona Què n'esperen les entitats del Riu Cardener?, que comptarà amb la participació de Jaume Torras (de Meandre); Joan Caler (del Club Atlètic Manresa); Francesc Comas (del Centre d'Estudis del Bages), i Ignasi Cebrian (de la Institució Catalana d'Història Natural).

La matinal, exposen des del consistori manresà, "ha de servir com a primer pas per a arribar consensos a l'entorn del Cardener que permetin planificar i prioritzar les actuacions a fer al riu; cercar recursos per dur-les a terme, i acordar els agents que hi han de participar".

La participació a la jornada és gratuïta però cal inscriure-s'hi prèviament a través d'aquest enllaç.