​Sallent serà la tercera seu de la setzena edició del festival Clam

David Saldoni, Anna Maria Fernández i Serafí Vallecillos, en una reunió del Clam
David Saldoni, Anna Maria Fernández i Serafí Vallecillos, en una reunió del Clam | Clam
NacióManresa
11 de març del 2019
Actualitzat a les 9:31h
Per tercer any consecutiu, el Festival Internacional de Cinema Social de Catalunya, el Clam, serà present a una tercera població bagenca, a més de Navarcles i Manresa, que són les seves seus permanents. En aquesta ocasió, Sallent ha estat el municipi escollit per acollir la seu itinerant del certamen, que se celebrarà del 3 al 12 de maig, i que comptarà amb diverses projeccions i actes paral·lels a la Fàbrica Vella de Sallent.

Entre els actes que s'hi duran a terme, i que s'aniran concretament properament, destaca el projecte Llums, càmera… música. By Miquel Coll, que vol fer gaudir el públic del cinema i la música de forma simultània.

David Saldoni, alcalde de Sallent, ha volgut destacar que "és molt important poder participar al Clam i impulsar sinergies culturals entre diferents municipis de la comarca, per arribar a més públics i per fer encara més fort el festival".

Per la seva banda, Anna Maria Fernández, regidora de Cultura, ha assegurat que "ens sentim connectats amb les fites del festival, que vol fer un CLAM per ajudar que la societat sigui millor i més crítica, però també més rica a nivell d'opinió i, sobretot, a nivell de sensibilització i empatia".

Amb la incorporació d'una nova seu itinerant en cada edició, el Clam busca acostar-se al públic i contribuir a dinamitzar culturalment la comarca, a partir de la col·laboració amb entitats culturals i institucions del territori de la Catalunya Central. 

En aquest sentit, el director del certamen, Serafí Vallecillos, destaca que s'ha trobat "una molt bona predisposició per part de l'Ajuntament de Sallent, que ha posat a disposició del festival tots els recursos necessaris per fer possible aquesta tercera seu al Bages".