Un centenar de nous voluntaris es formen per ser ADF al Bages i el Moianès

Nous voluntaris fent la formació pràctica
Nous voluntaris fent la formació pràctica | ADF
Redacció
10 de març del 2019
Actualitzat a les 18:00h
Organitzat per la Federació d'ADF Bages – Moianès i amb la col·laboració de l'ADF Artés, Calders i Monistrol de Calders, un centenar de nous voluntaris han fet un curs per l'obtenció del carnet Verd de l'ADF amb el qual ja podran participar en totes les tasques de prevenció i de suport en un incendi forestal.

El curs està dividit en dues parts, una teòrica i una altre de pràctiques. Així doncs, el primer dia han conegut què són i com s'organitzen les ADF amb Xavier Jovés, Coordinador comarcal de la Federació d'ADF Bages – Moianès; legislació bàsica, prevenció d'incendis forestals a càrrec de Jordi Romà, tècnic de la Diputació de Barcelona, i també han conegut el nou Protocol d'Actuació de la Federació a càrrec d'Oriol Tarragó, president de l'ADF Pla de Bages.

El segon dia han fet teoria i pràctiques de transmissions i cartografia amb Roger Roca, tècnic del Secretariat de Federacions d'ADF de Catalunya, i en acabat han pogut veure i provar alguns dels equips d'extinció de les ADF Artés, Calders i Monistrol de Calders, ADF Quercus i ADF Pla de Bages.

Tots els voluntaris han rebut documentació del curs i els que han assistit a les dues jornades, rebran un diploma acreditatiu d'assitència amb el qual podran tramitar, a través de la seva ADF, el Carnet Verd.