La Transèquia torna a superar els 5.000 participants

La tradicional caminada s'ha vist afavorida per un dia d'ambient primaveral

Milers de persones han tornat a acompanyar la Sèquia aquest diumenge
Milers de persones han tornat a acompanyar la Sèquia aquest diumenge | Àlex Gómez Ribera
10 de març del 2019
Actualitzat el 11 de març a les 14:28h
El Bages s'ha despertat aquest diumenge amb un sol esplèndid i unes temperatures pròpies d'un dia de primavera, un fet que ha afavorit la participació a la Transéquia, una de les caminades més veteranes del Bages i del país. L'esdeveniment ha reunit en total unes 5364 persones, sumant participants i voluntaris, tot plegat representa un lleuger increment respecte les xifres de l'any passat. La modalitat més participada ha estat, com sempre, la que proposa fer la Transèquia a peu, amb 3501 persones. La modalitat de BTT ha incrementat la seva participació amb 1026 participants, la categoria de corredors, que avui tenia competència de la Marató de Barcelona, ha estat seguida per 131 participants. Apart d'aquestes xifres cal afegir-hi un sol participant en la categoria de handbike, 400 participants de la mini-transèquia i els 300 voluntaris que han fet possible l'organizació i desenvolupament de l'esdeveniment.

La Transèquia ha omplert de gent els voltants de la Sèquia des del seu inici, a Balsareny, fins a Manresa, una activitat esportiva que ha permès als seus participants travessar alguns dels indrets més bonics del Pla de Bages. Al Parc de l'Agulla, punt final de la Transèquia, els participants han rebut una recompensa d'arribada, cigrons amb cansalada de porc ral d'Avinyó i maduixes. A més a més, al parc s'hi han pogut seguir activitats dirigides a la canalla o sessions dirigides de recuperació física adreçades als participants. Les converses i les trobades entre amics, coneguts i familiars han omplert el parc de l'Agulla d'un ambient proper i agradable durant tot el migdia.

El vicepresident de la Fundació Aigües de Manresa – Junta de la Sèquia, Josep Alabern i Laia Muns, coordinadora de la Transèquia, han valorat positivament l'edició d'enguany, pels organitzadors el bon temps que ha fet aquests darrers dies ha influït en la bona participació de la Transèquia, també han volgut destacar la consolidació de les inscripcions en línia i l'absència d'incidències durant la jornada. Alabern i Muns han volgut agrair l'alta participació però també la contribució essencial dels voluntaris i patrocinadors de la Transèquia.

Finalment, el president de Creu Roja Manresa, Miquel Riera, ha fet referència al vessant més solidari de la Transèquia, un vessant que enguany s'ha fet efectiu destinant un euro del preu de la inscripció al programa de la Creu Roja Alimenta't amb gust, destinat a millorar l'alimentació dels infants que atén l'entitat manresana.

La Transéquia és un homenatge als iniciadors i constructors de la Séquia, el canal d'aigua del riu Llobregat que es va contruïr el segle XIV entre Balsareny i Manresa, una infraestructura destinada a combatre la forta sequera que en aquells temps patia la ciutat de Manresa. La caminada s'ha convertit en un acte imprescindible en l'agenda de la comarca i aquest anys'ha arribat a l'edició número 35.