Aquest BAXI Manresa sap guanyar de moltes formes diferents (75-72)

Els de Joan Peñarroya tomben l'Obradoiro en un partit ple de tensió

El BAXI Manresa s'ha imposat a l'Obradoiro
El BAXI Manresa s'ha imposat a l'Obradoiro | J. Alberch
10 de març del 2019
Actualitzat a les 17:49h
El BAXI Manresa ha guanyat amb èpica. Un cos a cos en què l'Obradoiro ho ha posat molt més que difícil. La victòria s'hagués pogut decantar per qualsevol cantó. Als moments calents, Ryan Toolson i Corey Fisher han fet allò pel qual se'ls va contractar: decidir el partit. El partit no l'han guanyat els dos americans sols. Han tingut, un cop més, el suport de tota la plantilla. Però no es pot negar que han sobresortit. Pau Treviño ha entrat a la convocatòria al darrer moment en el lloc de Guillem Jou. L'escorta pateix molèsties i, de moment, no se sap l'abast de la lesió.

El BAXI Manresa ha sortit amb Corey Fisher, Andy Toolson, Pere Tomàs, Tomislav Zubcic i Cady Lalanne. L'Obradoiro ho ha fet amb Albert Sàbat, Andreas Obst, Benjamin Simon, Vladimir Brodziansky i Nacho Llovet. Tots dos equips han començat lúcids de cara a cistella. El primer intercanvi de cops ha afavorit el BAXI Manresa (15-9, minut 4). Zubcic es mostrava inspirat en el llançament de tres però els rebots defensius donaven segones oportunitats als gallecs. En aquells moments, no era obstacle perquè els manresans dominessin el marcador.

Però era un aspecte a millorar si es recordava la reacció que va tenir l'Estudiantes fa una setmana. Peñarroya i Fernández movien la banqueta i el BAXI Manresa ha baixat prestacions (20-18, minut 10). Muñoz sumava només tres punts al començar al segon quart. Malgrat això, l'Obradoiro, liderat per Pepe Pozas, aconseguia el seu primer avantatge (25-26, minut 12). L'ambient ha pujat de temperatura gràcies a diverses decisions arbitrals. El públic considerava que els col·legiats no tenien el mateix criteri a l'hora d'assenyalar les personals a uns i altres. En aquest terreny s'hi ha adaptat millor el conjunt visitant, que ha gaudit de curtes rendes. El BAXI Manresa ha estat capaç d'eixugar-la a la mitja part (37-37).

La sortida de l'Obradoiro ha estat menys dolenta que la del BAXI Manresa. Els visitants han gaudit de fins a cinc punts al seu favor (39-44). Un parcial de 6-0 capgirava el marcador i iniciava un etapa d'alternances al marcador. La capdavantera ha canviat nou vegades per deixar un mínim avantatge a favor dels gallecs (55-56). El BAXI Manresa ha estat gairebé tres minuts sense anotar al quart definitiu. Muñoz ha donat aire amb un nou triple. Llovet ampliava. Però Zubcic empatava a 61 (minut 34). El croat cometia a la següent jugada una falta antiesportiva. Llovet anotava un tir lliure i una cistella de dos. El Nou Congost tornava a rugir a crits “d'ACB, corrupció” a l'entendre novament que no es xiulava igual als dos cantons. La tensió es respirava dins i fora del parquet.

Amb els dos equips ja en bonus a manca de més de quatre minuts el tir lliure podia ser decisiu. Com també el rebot defensiu. Fisher tornava a posar el seu equip per endavant (69-68, minut 38). Toolson sumava de tres davant el deliri d'un pavelló ple una vegada més. Els gallecs resistien gràcies a Singler. Fisher, novament, exercia de líder i un 2+1 posava el triomf a prop. I lluny encara. Un 75-70 a manca d'1'12'' en bàsquet mai és definitiu. Vasileiadis ho posava nomes a tir de tres. Una pèrdua per banda ha donat als de Fernández l'opció d'empatar. Singler ha estat l'escollit. El seu tir no ha entrat i la lluita posterior pel rebot ha estat ja intranscendent. 75-72 i els de Peñarroya segueixen lluitant per entrar amb els millors.

El BAXI Manresa es situa en setè lloc amb tretze victòries i nou desfetes. Els bagencs hauran d'estar pendents dels partits dominicals. En especial de l'Estudiantes – Saragossa. Un triomf local donaria als del Nou Congost dues victòries de marge sobre el play-off. El proper compromís del BAXI Manresa serà el proper diumenge a la pista del Real Madrid en horari de dos quarts d'una del migdia.