La Cambra reprèn «L'empresa del demà» parlant d'indústria 4.0 i canvis en els models de negoci

La sessió tindrà lloc el proper dijous, 14 de març a les 9 del matí

Redacció
08 de març del 2019
Actualitzat a les 15:17h
La Cambra de Comerç de Manresa reprèn el cicle de jornades L'empresa del demà, que té per objectiu analitzar els canvis que afecten al sector indústrial per la introducció de la indústria 4.0. La propera sessió, que tindrà lloc el dijous 14 de març, es dedicarà a parlar de com les empreses han d'abordar el repte de la indústria 4.0 i de quins canvis suposa aquesta revolució en els actuals models de negoci. La jornada tindrà com a ponents a Manel Ríos del Río, soci fundador d'Invintia i Innovation Business Coach de la Comissió Europea, i Carles Miranda, coordinador d'Indústria 4.0 d'ACCIÓ –l'agencia per a la competitivitat de l'empresa del Departament d'Empresa i Coneixement-. L'assistència és gratuïta prèvia inscripció al correu electrònic jferrer@cambramanresa.org.

La incorporació a les empreses dels elements associats a la indústria 4.0 presenta avantatges però també reptes importants. La digitalització, la intel·ligència artificial, l'internet de les coses i la realitat augmentada, entre d'altres tecnologies, modificaran l'entorn industrial i els avantatges competitius existents fins al moment. També modificaran els principals sectors tractors de la indústria local com per exemple el de l'automoció.

La jornada estarà dividida en dos grans blocs. Primer, el soci fundador de la consultora especialitzada en innovació Invintia explicarà què és la indústria 4.0 i quines tecnologies hi estan implicades. També de com aprofitar-les i beneficiar-se'n per innovar dins de l'empresa. Al segon bloc, el coordinador d'Indústria 4.0 d'ACCIÓ exposarà quina és l'estratègia de la Generalitat de Catalunya en indústria 4.0. Seguidament, hi haurà un torn de preguntes i debat entre tots els assistents.

L'empresa del demà és un cicle de jornades que forma part del projecte Ocupació a la Indústria Local, que promouen l'Ajuntament de Manresa i la Diputació de Barcelona, conjuntament amb altres entitats del territori per impulsar l'ocupació i la innovació al sector industrial del territori.