VÍDEO Els Mossos actuen contra el Comitè de Vaga del 8-M a les portes del Mercadona

Les activistes denuncien "empentes i cops" dels Mossos d'Esquadra a la porta de l'empresa RMT Logistics del polígon de Santa Anna

Les activistes a l'interior del Mercadona
Les activistes a l'interior del Mercadona | MLLP
08 de març del 2019
Actualitzat a les 16:41h
Els Mossos d'Esquadra han volgut evitar de tota manera que el Comitè de la Vaga del 8-M actués de piquet informatiu al Mercadona de les Bases de Manresa i han disposat un cordó policial que ha actuat amb duresa en certs moments quan les activistes pretenien sortir del supermercat.


Sortint de la FUB, el Comitè s'ha dirigit al Mercadona i hi han accedit amb un megàfon cridant consignes. Segons han explicat les activistes a NacióManresa, la policia catalana li ha requisat el megàfon i ha identificat a qui el portava. Durant l'acció, els Mossos, que cobreixen el perímetre del supermercat amb un ampli dispositiu, han empentat les activistes que es trobaven a la porta del supermercat, i han identificat diverses persones.


La voluntat del Comitè del 8-M era "el d'informar les treballadores del Mercadona i conscienciar els clients" sobre la jornada de vaga, segons han assegurat.

Ha començat de matinada

El Comitè del 8-M de Manresa ha matinat aquest divendres per fer efectiva la vaga feminista. A partir de les 5 del matí s'han convocat a l'avinguda dels Dolors, davant de l'Stroika, i s'han dirigit fins a l'empresa RMT Logistics, del polígons de Santa Anna de Sant Fruitós per impedir l'entrada del torn de treball de les 6 del matí. Es tracta d'una empresa "molt feminitzada i amb unes condicions laborals molt precàries" han assegurat.
 

Important presència policial a la porta de la FUB, davant el piquet del 8-M. Foto: AFT


Un cop allà, han bloquejat l'accés a l'empresa amb una pancarta que resava "Si les dones parem, s'atura el món", durant uns minuts fins que diverses patrulles dels ARRO de Mossos d'Esquadra han actuat per dissoldre la concentració. Segons han denunciat des de la Comissió 8-M, els Mossos han intervingut amb "empentes i cops" a les activistes.
 

Els Mossos han intervingut davant l'empresa RMT Logistics. Foto: C8M


Un cop dissolta la concentració, i des de poc abans de les 9 del matí, la Comissió s'ha desplaçat fins a la FUB, on estudiants del centre s'han afegit a una concentració a la porta de la universitat. En total, s'han identificat quatre manifestants a la FUB i 25 més al polígon de Santa Anna, on les manifestants han aconseguit aturar el primer torn a l'empresa RMTLogístics.

A 1/4 de 10 el piquet feminista ha abandonat la FUB. La universitat manresana ha anul·lat tota activitat acadèmica i la concentració que estava prevista per a la 1 del migdia.