El Comitè 8-M talla l'accés a RMT Logistics i es concentra a les portes de la FUB

Les activistes denuncien "empentes i cops" dels Mossos d'Esquadra a la porta de l'empresa del polígon de Santa Anna

Important presència policial a la porta de la FUB, davant el piquet del 8-M
Important presència policial a la porta de la FUB, davant el piquet del 8-M | AFT
08 de març del 2019
Actualitzat el 16 de novembre del 2021 a les 12:50h
El Comitè del 8-M de Manresa ha matinat aquest divendres per fer efectiva la vaga feminista. A partir de les 5 del matí s'han convocat a l'avinguda dels Dolors, davant de l'Stroika, i s'han dirigit fins a l'empresa RMT Logistics, del polígons de Santa Anna de Sant Fruitós per impedir l'entrada del torn de treball de les 6 del matí. Es tracta d'una empresa "molt feminitzada i amb unes condicions laborals molt precàries" han assegurat.

Un cop allà, han bloquejat l'accés a l'empresa amb una pancarta que resava "Si les dones parem, s'atura el món", durant uns minuts fins que diverses patrulles dels ARRO de Mossos d'Esquadra han actuat per dissoldre la concentració. Segons han denunciat des de la Comissió 8-M, els Mossos han intervingut amb "empentes i cops" a les activistes.
 

Els Mossos han intervingut davant l'empresa RMT Logistics. Foto: C8M


Un cop dissolta la concentració, i des de poc abans de les 9 del matí, la Comissió s'ha desplaçat fins a la FUB, on estudiants del centre s'han afegit a una concentració en la porta de la universitat. Els Mossos d'Esquadra també han fet acte de presència amb diverses furgonetes, però en aquesta ocasió, no han actuat.

A 1/4 de 10 el piquet feminista ha abandonat la FUB. La universitat manresana ha anul·lat tota activitat acadèmica i la concentració que estava prevista per a la 1 del migdia.