Sant Fruitós no arriba a un consens mínim per tirar endavant l'aprovació inicial del POUM

El pla urbanístic, envoltat de polèmica, queda pendent per a després de les eleccions municipals

06 de març del 2019
Actualitzat el 07 de març a les 17:43h
Ple de Sant Fruitós, aquest dimecres
Ple de Sant Fruitós, aquest dimecres | Laura Coletas
L'Ajuntament de Sant Fruitós ha retirat l'únic punt de l'ordre del dia del ple extraordinari sobre l'aprovació inicial del POUM. L'alcalde del municipi, Joan Carles Batanés (Gent fent Poble) ho ha explicat avui al vespre a la sala de plens de l'Ajuntament. 

Batanés ha iniciat la seva intervenció explicant que el POUM és un projecte "global i molt ampli", que implica a tots els sectors i ciutadans del municipi. "Sempre hem pensat que és bo avançar amb el major consens possible i que des d'un principi hem buscat per part d'aquest govern municipal", ha defensat l'alcalde. 

"Hem de dir que fa setmanes que es diuen coses a peu de carrer que res tenen a veure amb la realitat d'aquest POUM. Hem sentit a dir que volem convertir Sant Fruitós de Bages en un Martorell o en un Cornellà. Hem sentit a dir que volem fer polígons a dojo", ha lamentat Batanés. 

Amb aquests exemples, l'alcalde ha volgut constatar que el POUM arriba al ple d'avui amb "un grau de contaminació que no és bo per a ningú". Des de l'inici de la redacció del pla urbanístic el setembre de 2016, s'han realitzat diverses reunions amb el consell assessor urbanístic, entitats i associacions i darrerament els grups municipals s'havien trobat fins a set vegades per acostar posicions. 

En paraules del mateix alcalde, aquests darrers quinze dies han fet esforços per acostar encara més les posicions dels diferents grups municipals. Ha afirmat que ha estat voluntat de l'equip de govern trobar el màxim consens possible. No obstant, possiblement per la proximitat d'unes eleccions municipals i per altres aspectes més polítics que no pas tècnics, no han estat capaços d'arribar al mínim comú que des del govern municipal consideren necessari per tirar endavant l'aprovació inicial del POUM. 

"Fruit d'aquestes reunions creiem que no estem tan lluny d'aquest acord de mínims. Creiem que ens toca fer un exercici de responsabilitat i seguir treballant per acostar posicions sempre en benefici dels nostres veïns i veïnes" ha clos l'alcalde.