ERC Sant Vicenç mostra la viabilitat de la reforma de la zona esportiva, que inclou piscina coberta

Acte d'ERC a Sant Vicenç de Castellet
Acte d'ERC a Sant Vicenç de Castellet | ERC
Redacció
06 de març del 2019
Actualitzat a les 14:27h
"Fa molt temps que treballem en el projecte esportiu que Sant Vicenç es mereix, perquè hi creiem, i perquè no ens agrada aventurar-nos en promeses si abans no coneixem la realitat". Amb aquestes paraules, la cap de llista per Esquerra Republicana a Sant Vicenç de Castellet, Adriana Delgado, va presentar l'acte en el qual la formació republicana va mostrar la viabilitat de la seva proposta en matèria d'esports per al mandat 2019-2023, que inclou una reforma integral de la zona esportiva, la construcció d'una piscina coberta i, en clau participativa i social, la creació d'un Consell Municipal de l'Esport. L'acte es va celebrar aquest dilluns al vespre a l'Auditori M. Carme Grauvilardell i va comptar amb la presència del número 2 a la llista d'ERC, Josep Martí, i del diputat delegat d'Urbanisme de la Diputació de Barcelona, Josep Ramon Mut, que va avalar el treball i els estudis que Esquerra ha fet en els darrers anys, així com els passos que caldrà fer en l'àmbit del finançament.
 
Josep Martí —que és llicenciat en Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport, professor d'Educació Física i entrenador superior de natació— va ser l'encarregat d'explicar un projecte que es considera clau per a Sant Vicenç: la reforma de la zona esportiva i la creació d'una piscina coberta. Martí va deixar molt clar que el projecte que proposen es desplegarà en clau de poble, ja que "no només donarà servei al Club Natació, sinó a tota la població de Sant Vicenç. Una piscina oberta tot l'any permet fer activitats per a totes les edats, des dels nadons a la tercera edat". Martí va recordar que el municipi no compta amb oferta privada i que les actuals instal·lacions públiques tenen, avui dia, llista d'espera. I, en aquesta línia, va avançar que la remodelació d'Esquerra permetrà també augmentar les sales de gimnàs i de vestidors, i modernitzar tot l'equipament actual.
 
En el seu parlament, Martí va indicar que ja es compta amb un estudi, realitzat per la Diputació de Barcelona, que mostra la viabilitat del projecte i va indicar que, el primer pas que faran si governen Sant Vicenç, és redactar l'avantprojecte seguint les pautes marcades per la Diputació, un organisme que serà clau per obtenir el finançament necessari. A més, també va detallar que ja s'han estudiat possibles models de gestió, així com les despeses que generaria el seu funcionament per tal de "tenir molt clar com fer-li front".
 
Esquerra, però, no es va quedar només amb el projecte del futur complex esportiu i va desgranar altres accions que considera prioritàries, com la millora de la pista exterior i de les instal·lacions que utilitza l'hoquei, el canvi del terra del pavelló per tal que en pugui gaudir tota la població, un accés al gimnàs i unes graderies accessibles per a gent amb mobilitat reduïda, donar més sortida a les pistes de vòlei platja i tenis o repensar l'skatepark.
 
Tot plegat, persegueix l'objectiu de treure més profit de les instal·lacions actuals per poder obrir-les a tots els veïns. En la mateixa línia, Martí va posar com a exemple el camp de futbol: "preferiríem dir-li Camp Municipal d'Esports, i no Camp Municipal de Futbol, tal com vam proposar en un ple. Ajudarem el club perquè el futbol refloti al nostre poble, però creiem que, a la vegada, es tracta d'una instal·lació que pot donar servei més enllà del futbol, sigui a altres entitats o a les AMPA de les escoles". De la mateixa manera, va dir, les instal·lacions de les escoles podrien ser utilitzades també per entitats.

Un Consell Esportiu per decidir entre tots
 
El full de ruta d'Esquerra en matèria d'esports, però, no es desplegarà sense la participació dels veïns. En aquest sentit, Martí va anunciar la creació d'un Consell Esportiu Municipal —amb representació de les entitats esportives, de les AMPA i de persones vinculades a l'esport— que acompanyi l'Ajuntament per gestionar de manera eficient i més consensuada tot el món esportiu de Sant Vicenç: "Volem que l'Ajuntament i, en concret, la regidoria d'Esports, no es limiti només a gestionar infraestructures, a informar del que es farà, a regular subvencions i a preparar la setmana de l'esport. Volem donar un tomb important en aquest aspecte i crear el consell per generar idees, debat i estratègies conjuntes". Aquest consell, a més, també tindrà un caràcter formatiu —amb cursos per a tècnics, pares o directius, entre altres— i un caràcter assessor per tal d'ajudar les entitats en qüestions de burocràcia.
 
A banda, Martí també va explicar que Esquerra té un projecte per fomentar la pràctica de l'esport de tota la població, des de les edats escolars a la gent gran, per tal de millorar la salut i la cohesió entre veïns.