Ampans reivindica el paper de les Dones amb discapacitat

Amb el testimoni de 6 dones que treballen al CET de l'entitat i que es difon a través de les xarxes socials

VÍDEO Campanya de dones amb discapacitat d'Ampans
VÍDEO Campanya de dones amb discapacitat d'Ampans | Ampans
Redacció
05 de març del 2019
Actualitzat a les 10:03h

Coincidint amb la setmana del 8 de març, Ampans posa en marxa una campanya audiovisual amb les dones com a protagonistes. Amb el nom Dones valentes, treballadores i amb discapacitat, l'entitat vol fer visible un col·lectiu de persones que està doblement discriminat; pel fet de ser dona i per tenir una discapacitat. Durant tota la setmana publicarà un vídeo cada dia amb les dones com a protagonistes.

La feina és un aspecte clau per a la plena inclusió de les persones, no només perquè garanteix la seva independència econòmica i afavoreix la seva autodeterminació, sinó també perquè amplia l'espectre de relacions socials i vitals que són normals per a la resta de la població.

La taxa d'atur de les dones amb discapacitat ha estat tradicionalment més elevada que la dels homes amb discapacitat i que les dones sense discapacitat. Segons l'últim informe de l'Observatori sobre discapacitat i mercat de treball, a Espanya, les dones amb discapacitat presenten un 39% menys d'activitat, un 32% menys de taxa d'ocupació i un 7% més d'atur que les dones sense discapacitat. També el salari anual de les dones amb discapacitat és un 15,5% inferior.

A més dels desavantatges econòmics i professionals, les dones amb discapacitat també pateixen més violència de gènere. Segons la Macroenquesta de violència contra la dona (2015), a Espanya hi ha un 23% de dones amb discapacitat que manifesten haver patit violència física i/o sexual, davant d'un 15% de dones sense discapacitat.