La cinquena Cursa de la Dona de Sant Vicenç de Castellet suma més de 300 participants

Durant els propers dies el municipi programa actes en el marc de la Setmana de la Dona

Sortida de la Cursa de la Dona de Sant Vicenç de Castellet
Sortida de la Cursa de la Dona de Sant Vicenç de Castellet | AjSVC
Redacció
04 de març del 2019
Actualitzat a les 15:52h
Més de 300 persones han participat aquest diumenge a Sant Vicenç de Castellet a la cinquena edició de la Cursa de la Dona. La plaça de l'Onze de Setembre ha estat el punt de sortida d'un recorregut que ha plantejat un primer traçat curt de cinc quilòmetres i un segon itinerari de nou quilòmetres. L'acte també ha comptat amb una parada informativa de l'Associació d'Afectades d'Endometriosi de Catalunya, una entitat que ha rebut part de la recaptació aconseguida a la cursa. En paral·lel, l'esportista Amaia Valentín, guanyadora de la Medalla de Sant Vicenç de Castellet 2018, ha completat la cursa amb la resta de participants. Al final del recorregut es va habilitat un espai de fisioteràpia a través de la col·laboració del Centre de Fisioteràpia Saibela.

Setmana de la Dona

Sant Vicenç de Castellet programa tot un conjunt d'activitats per commemorar la jornada del 8 de març fins dissabte. Es faran tallers i xerrades, la pintada d'un mural i un esmorzar popular, l'excursió Rua de les dones de la Barcelona Rebel, la participació a la manifestació del 8 de març a Barcelona o bé el setè Sopar de Dones divendres a la nit. A més, durant tot aquest mes de març es podrà visitar l'exposició fotogràfica Trencant el silenci...imatges i emocions a l'Espai Ateneu.

Votacions dels carrers

En paral·lel, fins dissabte es poden votar els noms de dona dels cinc carrers de les àrees d'activitat econòmica del municipi. Els set noms que se sotmeten a votació popular són els següents: Neus Català (va ser la darrera supervivent espanyola al camp de concentració nazi de Ravensbrüc); Ramona Gusi (llevadora a Sant Vicenç de Castellet, va tenir un paper important pels seus llibres de receptes i d'higiene femenina); Elizabeth Eidenbenz (infermera suïssa que va salvar la vida de molts nenes i les seves mares, acollint-los a la maternitat d'Elna); Marina Torres Buxadé (actriu del cinema mut espanyol dels anys 20); Muriel Casals (economista, professora i política catalana, activa defensora de la independència de Catalunya, des d'Òmnium Cultural); Pepeta Riera (poetessa i compositora i un gran actiu del Centre Excursionista de Sant Vicenç de Castellet) i Mestra Salafranca (mestra durant la República, amb grans habilitats pedagògiques i que va lluitar per un magisteri renovador).