L'Era programa un curs de bioconstrucció d'un galliner

El curs serà els dissabtes 23 de març i 11 de maig

Redacció
04 de març del 2019
Actualitzat a les 11:34h
L'associació L'Era, Espai de Recursos Agroecològics, ha programat un curs per aprendre a construir un galliner fix sota criteris de bioconstrucció, és a dir, utilitzant materials reaprofitats i naturals com l'argila, la palla i la fusta. I és que els materials naturals són els que tenen millors aptituds per acollir la vida: aïllament, transpirabilitat, regulació de la humitat, confort i estètica orgànica i acollidora. El galliner es completarà amb una coberta verda, amb vida vegetal.

A la primera sessió del curs es tractarà a nivell teòric quines instal·lacions els calen a les gallines. Se seguirà amb la part pràctica amb els tancaments del galliner, ubicant-hi les diferents estructures com la porta, les finestres, la ventilació, els ajocadors, etc. També es treballarà els aïllaments amb palla i el primer arrebossat de l'estructura.

A la segona sessió, es farà la part de la coberta verda i els arrebossats finals, per a donar a la construcció solidesa i un aïllament excepcional a través de la terra i la vegetació que farà de teulada orgànica.

El curs serà el dissabte 23 de març de 9.30 a 13.30 i de 15 a 19 hores i el dissabte 11 de maig de 9.30 a 13.30 hores.

Les inscripcions es poden gestionar a associaciolera.org o bé al telèfon 938787035.