Alumnes del Catà estudien, a Eslovàquia, el valor inclusiu de les arts escèniques dins les aules

Sis alumnes del Catà viatges a Eslovàquia en el marc del projecte Erasmus+ 'WISH'
Sis alumnes del Catà viatges a Eslovàquia en el marc del projecte Erasmus+ 'WISH' | Guillem Catà
NacióManresa
04 de març del 2019
Actualitzat a les 10:44h
Sis alumnes i tres professors de l'institut Guillem Catà de Manresa s'han desplaçat a la localitat eslovaca de Zilina en el marc del projecte Erasmus+ WISH, que té com a objectiu vehicular les habilitats del segle XXI i l'aprenentatge basat en projectes per desenvolupar i implementar la inclusió social dins el currículum escolar. Es tracta d'un projecte que va començar el curs passat i que els estudiants manresans estan elaborant conjuntament amb alumnes de l'institut Grandis de Cuneo d'Itàlia i de la Súkromná Obchodná Akadémia de Zilina d'Eslovàquia, amb el suport de les universitats de Gaziantep (Turquia) i Timisoara (Romania).

La primera trobada va tenir lloc a Itàlia i la segona, a Catalunya. En aquest tercer encontre a Eslovàquia els participants del Catà han presentat el projecte Nadal al Catà, una acció que enguany ha arribat ja a la vuitena edició i que aglutina alumnes de diferents cultures en un mateix espectacle. El treball col·laboratiu de les habilitats interpersonals així com el desenvolupament de la creativitat i el pensament crític ha estat gratament valorat pels professors dels instituts i les universitats participants en el projecte. Totes elles, de fet, han coincidit a valorar molt positivament el foment de les arts escèniques dins el currículum escolar com a eina d'inclusió.

A banda de donar a conèixer l'exitós Nadal al Catà, els estudiants manresans han parlat d'altres accions que es duen a terme a l'institut, com la de la construcció d'una aula de fusta a càrrec dels alumnes del Cicle Formatiu de Fusteria; la del programa Obertament per a la conscienciació sobre les malalties mentals, així com les diferents activitats que realitzen els alumnes del cicle d'Educació Infantil del centre amb les escoles locals.