La biblioteca de Navarcles celebrarà el Dia Mundial de la Poesia amb un març ple d'activitats

La primera tindrà lloc aquest dissabte i la darrera, el divendres 22

NacióManresa
04 de març del 2019
Actualitzat a les 12:03h
La biblioteca Sant Valentí de Navarcles homenatjarà el Dia Mundial de la Poesia (que tindrà lloc el 21 de març) amb un reguitzell d'activitats per a tots els públics que començaran aquest dissabte, dia 9 i culminaran el divendres 22.

Els encarregats de donar el tret de sortida a aquest març poètic seran els membres de la companyia de teatre infantil Pamipipa, que oferiran, aquest dissabte a les dotze del migdia, un espectacle poètic de titelles adreçat a nens i nenes de 0 a 3 anys. Malgrat que la proposta és gratuïta, des de la biblioteca recomanen reservar plaça amb antelació, ja que l'aforament és limitat.

La següent proposta tindrà lloc el divendres dia 15, i també anirà adreçada a públic infantil, concretament a nens i nenes de 3 a 8 anys. En aquest cas, l'activitat, que començarà a les sis de la tarda, anirà a càrrec del músic Raül Benéitez, que delectarà el públic amb la narració del conte de poemes La bruixa Brunilda i la poesia dels objectes.

Una estesa de versos col·lectiva i altres accions artístiques

Tenint en compte que el Dia Mundial de la Poesia serà el 21, durant la setmana del 18 al 22 de març la biblioteca durà a terme diverses accions artístiques. Per una banda, els usuaris de les instal·lacions podran dur el seu poema preferit i penja-lo al mural d'estesa de versos que la biblioteca haurà habilitat.

Per als més grans, l'equipament municipal ha preparat dues instal·lacions poètiques: l'anomenada Puja al cel de la poesia per l'escala de versos i l'Abecedari Brossià, ideat per les biblioteques del Bages, Berguedà i Moianès.

Poesia és nom de dona

En la vigília del Dia mundial de la poesia (el 20 de març), la biblioteca Sant Valentí acollirà l'espectacle El març de les dones, un recital poètic a càrrec de Mon Roig, Helena Bonals, Eva Prunés i Iris Hinojosa. La proposta començarà a les vuit del vespre i un cop acabi, l'escriptora manresana Sònia Moya oferirà un recital dels versos del seu darrer poemari, Càntara. Ho farà acompanyada de la música, compositora i productora bagenca d'origen argentí María Di Pace, que vestirà els poemes de paisatges sonors i melodies composades especialment per a l'ocasió, i que aniran portant l'espectador des de l'immobilisme fins a la llum.  

A banda d'aquests dos recitals, el mateix dia 20 a les sis de la tarda tindrà lloc la tertúlia del club de lectura infantil Atrapallibres, dedicada a la poesia. 

Poesia que educa

A llarg de la setmana del 16 al 22,tots els grups de primària de l'Escola Catalunya de Navarcles passaran per la biblioteca a gaudir dels jocs, tallers i activitats poètiques que la biblioteca haurà preparat amb la col·laboració de les maletes de poesia del Centre de Recursos pedagògics. A més, el divendres 22 els alumnes de sisè de primària del centre duran a terme tallers poètics i educatius sota el guiatge de Sònia Moya.