Tots els grups de Manresa excepte Cs donen suport a la Vaga Internacional de Dones del 8-M

La formació espanyolista considera que no s'ha de barrejar "feminisme amb ideologia"

Marxa del 8-M de 2018 a Manresa
Marxa del 8-M de 2018 a Manresa | Pere Fontanals
Redacció
01 de març del 2019
Actualitzat a les 19:02h
L'Ajuntament de Manresa donarà suport a la Vaga Internacional de Dones convocada pel moviment feminista i els sindicats per al proper 8 de març, Dia Internacional de la Dona, no convocant cap acte per a aquell dia i posposant l'acte institucional de la diada a l'11 de març. La moció, presentada inicialment per la CUP i esmenada per tots els grups excepte Ciutadans, ha rebut el suport de tots els partits, excepte els espanyolistes.

En el seu dicurs, el president i portaveu de Ciutadans a Manresa ha argumentat que estaven d'acord amb tots els punts de la porposició excepte amb el fet de fer vaga el 8 de març ja que, segons ells, no s'ha de barrejar "feminisme amb ideologia".

El text, a banda del suport a la vaga, reitera el compromís de l'Ajuntament en treballar pels drets de les dones, per evitar l'escletxa salarial, per treballar en polítiques socials i per treballar per evitar la discriminació. També reclama la recuperació de la llei 17/2015 d'igualtat efectiva entre dones i homes aprovada pel Parlament de Catalunya.

El text ha estat aprovat amb el vot de tots els grups excepte Ciutadans.