El BAXI Manresa rebrà l'Estudiantes amb la plantilla al complet

Torna el bàsquet al Nou Congost un mes després

El BAXI Manresa rebrà l'Estudiantes aquest diumenge
El BAXI Manresa rebrà l'Estudiantes aquest diumenge | ACB
01 de març del 2019
Actualitzat el 02 de març a les 14:22h
Tres setmanes sense competir i un mes sense jugar davant la seva gent. Amb aquest lapse temporal afronta el BAXI Manresa el duel contra el Movistar Estudiantes (diumenge, 12.30h) Joan Peñarroya no ha pogut treballar amb la intensitat que hauria desitjat ja que ha tingut diverses absències. El tècnic no va poder comptar fins dimecres amb tota la seva plantilla. Pere Tomàs i Iffe Lundberg van marxar amb Espanya i Dinamarca respectivament i s'han perdut diverses sessions amb els seus companys. En canvi, l'aturada ha anat bé per recuperar Tomislav Zubcic i Erik Murphy. Tots dos arribaran al partit. El croat més justet però es compta amb ell.

Aquest divendres s'ha sabut que el trencament fibril·lar de Zubcic es va produir en el duel contra l'Unicaja de Màlaga. I Murphy va patir una punxada al genoll en un partit d'entrenament contra l'Andorra. El partit contra Movistar Estudiantes inicia una marató de catorze partits en tres mesos que marcaran l'esdevenir de la temporada. Peñarroya disposarà de dotze fitxes sèniors. 

Sempre és una incògnita saber com afecten aquestes llargues aturades. Al BAXI Manresa li han servit per pal·liar les lesions dels seus interiors que, com a mínim, es van estalviar viatjar amb les seves seleccions. I també han servit per recuperar Jordan Sakho. Després de gairebé tres mesos, el congolès ja està recuperat de la seva lesió. Sakho es va reincorporar al grup la setmana d'Unicaja i aquestes tres setmanes li han servit per acabar de posar-se a to. Tan sols li manca agafar el ritme que dona la competició a qualsevol jugador. 


El ritme serà un dels factors claus . Els madrilenys anoten darrerament més de noranta punts per partit. Peñarroya considera que si es mantenen aquests guarismes el partit pot acabar en "un cara o creu". La idea de l'entrenador seria evitar aquest escenari però es mostra confiat amb l'equip i el creu capaç de poder superar aquesta situació.
 
L'Estudiantes ha canviat part de la plantilla. No són molts canvis però són prou importants per canviar la fisonomia de l'equip madrileny. "Han guanyat quatre dels darrers sis partits i darrerament anoten més de 90 punts. La seva plantilla actual és de play-off", exemplifica Peñarroya. Dos dels responsables d'aquesta transformació són Shayne Whittington i Alesandro Gentile. Omar Cook i Darío Brizuela són altres jugadors que han generat molts comentaris al llarg de la temporada. Els col·legials són dotzens amb vuit victòries i dotze derrotes. 
Arxivat a