El Fora Stocks torna a Manresa amb ganes d'«unir esforços» amb tot el teixit comercial de la ciutat

Tindrà lloc aquest diumenge, tant al primer com al segon tram del Passeig Pere III

La Fira Fora Stocks comptarà, enguany, amb tres parades més que en l'edició anterior
La Fira Fora Stocks comptarà, enguany, amb tres parades més que en l'edició anterior | Manresa+Comerç
01 de març del 2019
Actualitzat a les 14:00h
Aquest diumenge, 3 de març, la Unió de Botiguers i Comerciants (UBIC) de Manresa celebrarà la vint-i-tresena edició de la Fira Fora Stocks, l'activitat més consolidada i amb més trajectòria de l'entitat que ofereix, als botiguers associats, un espai on saldar els estocs de final de temporada per poder donar la benvinguda a la primavera amb gènere nou. Com cada any, la fira tindrà lloc tant al primer com al segon tram del Passeig Pere III, durant tot el dia. En el primer tram (de la plaça Sant Domènec a Crist Rei), s'hi col·locaran les parades dels trenta-set comerços que enguany prendran part de la iniciativa (tres més que en l'edició passada), i en el segon s'hi instal·laran dos concessionaris de la ciutat que exposaran i vendran vehicles d'ocasió.

Com ja és habitual, la gran majoria de comerços participants seran de roba i complements, tot i que també n'hi haurà de calçat, papereria i llibreria, mobiliari i objectes de parament de la llar. A banda, i a tall de novetat, el grup de trompetes del Conservatori Municipal del Música de Manresa amenitzarà la jornada amb una actuació al xamfrà entre el Passeig i el carrer Casanova, que tindrà lloc de dos quarts de sis de la tarda a dos quarts de vuit del vespre.

No coincideix amb la Transèquia però sí amb el Carnestoltes

Les darreres edicions del Fora Stocks sempre havien coincidit amb la celebració de la Transèquia. Enguany no serà així, però per contra, s'escaurà amb el mateix dia que tindrà lloc la rua infantil del Carnestoltes de Manresa. "Pensem que és una cosa que ens pot jugar a favor, ja que la rua passarà molt a prop d'on hi haurà les parades i gent que potser no sap que es fa el Fora Stocks, s'hi aturarà o hi passarà més tard", ha manifestat Tània Infante, la presidenta de la UBIC.

Apostar per una organització "única i valenta"

A banda de la Fira Fora Stocks que se celebarà diumenge al Passeig, tant aquest divendres com demà dissabte diversos comerços del Centre Històric de Manresa duran a terme l'acció Estocs al carrer, molt semblant a la iniciativa de la UBIC però que en comptes de comptar amb un espai concret de venda, cada botiga exposa els productes rebaixats davant mateix del seu establiment. Segons el regidor de Comerç i Mercats de l'Ajuntament de Manresa, Jaume Arnau, "fer activitats paral·leles el que fa és dividir, i no pas multiplicar". En aquest sentit ha instat el teixit comercial a apostar per una organització "única i valenta", en la qual "es facin les coses conjuntament, sumant esforços". 

Aquesta mateixa reflexió l'ha subscrit Infante, que ha assegurat que "si els comerciants del Centre Històric s'haguessin posat en contacte amb nosaltres, segur que hauríem pogut trobar la fórmula per encabir la seva iniciativa dintre del Fora Stocks". Només "teixint sinergies", ha conclòs, "aconseguirem donar una imatge de ciutat més potent".