El PSC de Sant Vicenç demana explicacions sobre l'adjudicació del servei d'aigua

La formació es pregunta com és que de sis empreses que optaven al concurs, cinc fossin excloses per diferents raons

Redacció
28 de febrer del 2019
Actualitzat a les 12:23h
La regidora del PSC de Sant Vicenç de Castellet, Míriam Rubio, considera que l'equip de govern no ha donat, ni informació ni explicacions convincents, acompanyades de la documentació pertinent, sobre la sentència contra l'adjudicació de la concessió de les aigües a Acciona, a la resta de membres del Consistori.

El PSC considera que "estem davant d'una de les decisions més rellevants dels darrers anys, amb possibles conseqüències molt greus, en termes jurídics i econòmics, ja que les dues empreses afectades poden emprendre accions judicials, amb reclamacions de danys i perjudicis".

Des del PSC de Sant Vicenç, es troba molt "difícil d'explicar i entendre", que en el procés de licitació d'un servei bàsic, "tan important per a la població", en el qual es varen presentar un total de sis empreses, cinc fossin excloses per diferents raons sustentades per informes tècnics, i només en quedés una, que fou l'adjudicatària.

Més enllà del que diu la sentència, el PSC considera que "és molt poc habitual que empreses de serveis importants, acostumades a presentar-se a licitacions, quedin excloses, d'entrada, totes elles".

Des del PSC es considera que era necessari treure a concurs aquest servei, "però hi ha molts punts foscos que l'equip de govern no ha explicat ni aclarit".

Per tot plegat, el PSC demana explicacions públiques a l'alcalde i a l'equip de govern, detallant com es va produir el procediment de licitació i adjudicació, més enllà de la explicació que van donar en el ple municipal sobre que la sentència seria recorreguda.