Detenen quatre joves per l'incendi de catorze contenidors i dos vehicles a Manresa

A més a més, a un d'ell se li van trobat targetes de crèdit que havien estat sostretes

Un contenidor cremant en una imatge d'arxiu
Un contenidor cremant en una imatge d'arxiu | Cedida
Redacció
28 de febrer del 2019
Actualitzat a les 12:04h
Agents de la Policia Local de Manresa van detenir dimecres a la tarda tres joves i van imputar-ne un quart, com a presumptes autors de diversos delictes de danys, a qui se'ls imputa l'incendi de diversos contenidors d'escombraries, dos vehicles, la façana d'un immoble i un plafó publicitari.

Entre els investigats hi ha tres joves manresans: un de 20 anys i dos de 17, i un quart, veí de Sant Fruitós de Bages, de 19 anys. 

La Policia Local de Manresa, arran de la gran quantitat de contenidors cremats que s'havien enregistrat durant tot l'any 2018 i des de gener d'aquest any, va iniciar una investigació que va concloure amb la detenció d'aquestes persones, a qui se'ls atribueix la presumpta implicació en la crema de diferents contenidors, de dos vehicles que es trobaven estacionats al costat i de danys a la façana d'un edifici proper.

A més a més, a un dels detinguts se li atribueixen dos presumptes delictes més d'apropiació indeguda, en haver-li trobat entre les seves pertinences vàries targetes de crèdit sostretes i també se li imputa un altre delicte de danys per l'incendi d'un plafó publicitari.

El valor total dels contenidors cremats -sumant els de rebuig, recollida selectiva de vidres, paper i envasos de plàstic puja a més de 18.000 euros. A aquesta xifra s'hauria d'afegir el valor dels dos vehicles cremats i els danys a la façana d'un immoble, danys encara pendents de peritar.

La Policia Local atribueix als detinguts la seva presumpta implicació, entre d'altres fets, en la crema de quatre contenidors, un vehicle i la façana d'un immoble al carrer de Bernat Oller 1-3; la crema de dos contenidors i un vehicle al carrer de Josep Esteve s/n; la crema d'un contenidor al Passatge de la Mercè 8, dos contenidors més al carrer de Circumval·lació, un altre al carrer de Foneria, un més al carrer de Sant Cristòfol –davant Mercat Sagrada Família -, un altre al carrer Oms i de Prat, un més al carrer Víctor Balaguer, un altre al carrer Era de l'Huguet , i varis danys en grau de temptativa en d'altres contenidors d'escombraries.

Els detinguts van ser lliurats a la comissaria del cos de Mossos d'Esquadra de Manresa, on es continuen les diligències d'investigació iniciades per la Policia Local.