Mario Casas i Bruna Cusí, els nous pares ficticis de la joveníssima promesa del cine Iris Vallès

La petita navarclina, que va debutar a la gran pantalla amb 6 anys, forma part de l'elenc d'intèrprets que donarà vida al film "Hogar", de Netflix

27 de febrer del 2019
Actualitzat a les 14:23h
Iris Vallès formarà part de l'elenc d'actors que donaran vida al thriller de Netflix 'Hogar'
Iris Vallès formarà part de l'elenc d'actors que donaran vida al thriller de Netflix 'Hogar'
Fa encara no dos anys, Iris Vallès s'estrenava com a actriu a la gran pantalla amb la pel·lícula El jugador de ajedrez. Interpretava el paper de Margaux, la filla dels protagonistes del film, encarnats per Marc Clotet i Melina Matthews. Aquest va ser el primer contacte amb el cinema que va tenir la petita navarclina; un primer contacte que li va servir per donar-se a conèixer i que s'ha traduït en nombroses ofertes per part de diverses productores audiovisuals. I és que amb només 7 anys (en farà 8 aquest any), la joveníssima promesa del cinema ja porta una gens menyspreable carrera de rodatges a l'esquena.

Després de El jugador de ajedrez, Vallès va ser escollida, el gener del 2018, per protagonitzar June, un curtmetratge dirigit per Júlia Garcia que explica la història d'una nena que viu, amb angoixa, les discussions constants dels seus pares, interpretats per Tània Sàrrias i Àlex Mitjà. Mig any més tard, l'estudiant de l'Escac Yasmina Qiu la va seleccionar per donar vida a la protagonista del curt Mi vellocino, i poc després (durant l'octubre de 2018) Anice Mateu la va triar per fer el paper, al curt Flora, de la filla de la protagonista, una dona separada que, absorbida per la feina, lluita tan com pot per passar més temps amb la seva nena.

Però les ofertes no van acabar-se aquí. I és que just després d'aquest tercer curtmetratge, l'Iris -que actualment fa segon de primària a l'Escola Catalunya de Navarcles- va ser escollida per formar part de l'equip interpretatiu de la pel·lícula Hogar, que la plataforma Netflix estrenarà l'any vinent. Es tracta d'un film dirigit per Álex i David Pastor (Los últimos días, Infectados)  i produït per Nostromo Pictures (Contratiempo, Palmeras en la nieve) que compta amb actors de la talla de Mario Casas, Javier Gutiérrez, Bruna Cusí, Ruth Díaz, Vicky Luengo o David Verdaguer.
 

La navarclina Iris Vallès durant el rodatge del curtmetratge 'June' Foto: Júlia Garcia


En aquest cas, la navarclina farà de filla de Casas (Tomás) i Cusí (Lara). En Hogar, tots tres viuen a l'antiga casa de Javier (Javier Gutiérrez), un executiu publicitari d'èxit que es veu obligat a vendre-la perquè es queda a l'atur. Decidit a recuperar la vida que tenia anteriorment, Javier començarà a infiltrar-se en la vida dels nous inquilins destruint, si cal, tothom que s'interposi en el seu camí. 

"Hogar és un projecte amb el qual portem anys somiant", expressen els seus creadors, els germans Pastor, que afegeixen que es tracta d'un thriller "provocatiu" que "explora temes com el desig, l'ambició i la bogeria que s'amaga sota la plàcida superfície de la vida quotidiana".