S'obre el període de sol·licituds per optar als 12 habitatges de lloguer de la plaça Sant Ignasi

El termini de presentació és del 2 al 20 de novembre

Redacció
02 de novembre del 2009
576_1257167109576_12566638621
576_1257167109576_12566638621

L'edifici està en fase de finalització. Ajuntament Manresa

Des d’avui, dilluns, i fins al proper 20 de novembre, és obert el termini de presentació de sol•licituds per aspirar a un dels 12 habitatges de protecció oficial en règim de lloguer situats a l’edifici que l’empresa municipal FORUM promou a la cantonada de la Via Sant Ignasi i la plaça Sant Ignasi. L’immoble inclou un total de 12 habitatges accessibles a preus assequibles per a tothom, que es destinaran a lloguer protegit. Els pisos són de 2 dormitoris i tenen una superfície aproximada de 55 m2. 

Per agilitar el procés, durant aquest període inicial, els aspirants han de presentar només la sol·licitud i la documentació inicial (document d’identitat vigent de les persones que formaran la unitat de convivència), mentre que tot el gruix la documentació sobre certificats d’ingressos, etc., només s’haurà de presentar en el cas d’esdevenir adjudicatari.

Els 12 habitatges es destinaran a lloguer protegit. Els pisos són de 2 dormitoris tenen una superfície aproximada de 55 m2 i un preu de lloguer  entre 230 i 265 euros mensuals, més despeses comunitàries.

Habitatges per a diversos perfils de sol·licitants
FORUM ha establert una reserva inicial d’habitatges en funció dels grups de sol·licitants següents. La distribució dels diferents grups s’ha configurat en base a les característiques dels habitatges, l’estructura de població del sector i les previsions de la Llei pel Dret a l’Habitatge:
  • 4 habitatges per a sol·licituds de persones de 65 anys o més que resideixin dins l’àmbit preferent
  • 4 habitatges per a sol·licituds de joves per emancipació (menors de 35 anys)
  • 2  habitatges per a sol·licituds de persones amb mobilitat reduïda
  • 1  habitatge per a sol·licituds de persones que han patit violència de gènere
  • 1 habitatge per a sol·licituds de persones amb famílies monoparentals
La distribució dels diferents grups s’ha configurat en base a les característiques dels habitatges, l’estructura de població del sector i les previsions de la Llei pel Dret a l’Habitatge.

Procés d’adjudicació
El termini de presentació és del 2 de novembre al 20 de novembre de 2009 (ambdós inclosos). Les sol·licituds s’han de presentar en model normalitzat i adjuntant la documentació requerida (document d’identitat vigent de les persones que formaran la unitat de convivència), a l’oficina de FORUM, situada a la Plaça Immaculada, 3 baixos. L’horari d’atenció al públic és de dilluns a dijous de 9 a  14 h i de 16 a 19 h, i els divendres de 9 a 14 h.

La persona sol·licitant haurà d’indicar a l’imprès el grup al qual opta segons les circumstàncies. Aquesta opció no es podrà modificar un cop presentada i registrada la sol·licitud.

Determinació de les persones adjudicatàries
Entre totes les persones sol·licitants es realitzarà un sorteig per a cada grup davant de Notari, que servirà per determinar els adjudicataris provisionals i la llista d’espera. El resultat d’aquest sorteig quedarà exposat des del dia 25 de novembre al 10 de desembre de 2009 al tauler d’anuncis de FORUM i a la pàgina web www.forumsa.cat.

Durant aquest termini d’exposició pública els adjudicataris provisionals hauran d’acreditar davant de FORUM el compliment dels requisits exigits. En el cas de no acreditació d’aquest compliment o de renúncia de l’interessat, la seva adjudicació quedarà revocada i es notificarà al primer de la llista d’espera per tal que, un cop comprovat el compliment dels requisits, se li adjudiqui l’habitatge.

Assignació d’un habitatge concret
Posteriorment al sorteig de determinació de les persones adjudicatàries, es realitzarà un altre sorteig per a determinar l'adjudicació dels habitatges entre les diferents persones adjudicatàries.

Les persones que continuïn en la llista d’espera hauran de continuar complint els requisits d’accés dictats en aquestes normes en el moment què siguin cridats per a l’adjudicació.