El Carnestoltes Infantil de Manresa espera la presència d'unes 3.000 persones

Aquest diumenge, 3 de març, al migdia, tindrà lloc la 41a edició del carnestoltes, organitzat per l'Ajuntament i Imagina't, amb la col·laboració de diverses entitats

El Carnestoltes Infantil torna aquest diumenge a Manresa
El Carnestoltes Infantil torna aquest diumenge a Manresa | Àlex Gómez Ribera
Redacció
26 de febrer del 2019
Actualitzat a les 14:18h
A proposta de les AMPA de la ciutat, el Carnestoltes Infantil de 2019 anirà dedicat a les civilitzacions. A partir de 2/4 de 12, la gran cercavila de Carnestoltes s'iniciarà des de la Plana de l'Om, i passant pel Born, Sant Domènec, carrer Àngel Guimerà (s'evita el passeig per la coincidència amb el Fora Stocks), plaça Lluís Companys i carrer Carrasco i Formiguera, arribarà a la plaça de la Font de les Oques, on hi haurà la festa final.

El rei i la reina Carnestoltes, els actors Climent Ribera i Irene Mas, acompanyaran els participants al llarg de tot el recorregut i dalt d'una carrossa decorada amb elements referents a diverses civilitzacions. A la rua infantil s'hi han inscrit uns 2.500 participants través de 16 grups: les associacions de mares i pares de 14 escoles de la ciutat, el Centre Obert Sergi Aguilera, i l'Associació Centre Cultural Xinès de Manresa. Es calcula amb els pares, mares, i altres participants que s'afegeixin al final de la rua, s'arribarà a 3.000 persones.

A nivell musical es compta amb la participació dels Tabalers de Xàldiga, la Unió Musical del Bages i els Batrakes. Es torna a comptar amb la presència dels Gegants Bojos, enguany acompanyats per la batucada "Les Vilatukades" i els faran ballar membres dels Geganters de Manresa. Aquests dos gegants esbojarrats, El Rei de Bastos i la Puta d'Oros, que havien estat de la companyia Setrill, surten al Carnestoltes Infantil des del 2016, després que Gatzara, Xàldiga, els Geganters de Manresa i l'Ajuntament de Manresa n'assumissin la restauració.

El fi de festa, serà aproximadament a partir de la 1 del migdia a la mateixa Plaça de les Oques, comptarà amb la salutació del Rei i la Reina Carnestoltes i un xou conduït per Oriol Garriga. Al final de l'acte es lliurarà un certificat d'assistència a tots els grups participants.

L'organització és a càrrec de l'Ajuntament de Manresa i Imagina't, amb la col·laboració d' d'AMPAs de la ciutat, els Geganters de Manresa, La Disfressa, Lolita Rovira Estudi de Maquillatge, Carme Fusté Perruquers i La Gresca.

Aquest matí s'ha fet la presentació del Carnestoltes, amb la regidora de Cultura i Joventut, Anna Crespo, i el coordinador d'Imagina't, Joan Vilà, que han remarcat la consolidació de l'esdeveniment per al públic familiar, amb quatre dècades ja de trajectòria, i el fet que és un dels actes festius més multitudinaris de la ciutat, després del correfoc. En la presentació s'ha destacat especialment la implicació de les associacions de pares i mares, que fa mesos que treballen en la preparació de les disfresses i la construcció de les carrosses i altres elements, i també el fet que no hi ha premis, pel fet de ser una festa no competitiva, en què els participants elaboren les disfresses cadascú amb els seus recursos, tot i que "el resultat és sempre molt digne i es fan disfresses molt enginyoses", ha comenta t Anna Crespo.

Els grups inscrits i la temàtica de les seves comparses són:

- AMPA Ave Maria: Egipcis
- AMPA Bages: Vikings
- AMPA FEDAC: Viki AMPA Fedac
- AMPA Puigberenguer: Els egipcis del Puigberenguer
- AMPA La Salle: Els romans de la Salle
- AMPA La Sèquia: La Sèquia a l'Orient (orientals i ninges)
- AMPA Ítaca: Vikings
- AMPA Joviat: Ampus Joviatum (romans i romanes)
- AMPA L'Espill: Els i les asteques enginyosos
- Centre Obert Sergi Aguilera: Era digital
- AMPA La Flama: Indis i índies
- AMPA Les Bases: Els víkings i les vikingues de Les Bases
- AMPA Oms i de Prat: Els víkings de l'Oms
- AMPA Vedruna: Viking Vedruna
- AMPA La Font: Egipcis
- Associació Centre Cultural Xinès a Manresa: civilització xinesa

En cas de pluja continuada, s'informarà oportunament i se suspendrà l'acte.