El Departament de Presidència de la Generalitat fitxa la manresana Miriam Santamaria

El nomenament va fer-se efectiu el 8 de febrer, i va publicar-se al DOGC el dia 13

26 de febrer del 2019
Actualitzat a les 15:22h
Miriam Santamaria s'incorpora al Departament de Presidència de la Generalitat
Miriam Santamaria s'incorpora al Departament de Presidència de la Generalitat | Arxiu particular
La geògrafa Miriam Santamaria Brichs (Manresa, 1980) va ser nomenada, el passat 8 de febrer, coordinadora de projectes en matèria de comunicació de la Direcció General de Comunicació de la Generalitat de Catalunya. Concretament, treballarà pel Departament de Presidència.

Segons exposa el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) del 13 de febrer, les funcions que haurà de dur a terme Santamaria es basaran en "prestar assessorament en la coordinació estratègica de l'activitat de la unitat i amb les oficines de comunicació i gabinets de premsa dels diferents departaments de l'Administració de la Generalitat, i les relacions amb els mitjans de comunicació catalans i internacionals"; "elaborar informes relacionats amb l'àmbit de comunicació i de la seva planificació estratègica", i "prestar suport sobre els continguts i textos per publicar".

Amb aquest nou càrrec (que fins ara no existia), la manresana segueix fent créixer un currículum professional de més de vint anys de trajectòria, que va començar en el camp de la meteorologia (amb 25 anys es va convertir en la primera dona en dirigir el departament de meteo d'una televisió, concretament a La Sexta); va seguir en el terreny de medi ambient, territori i sostenibilitat (presentant programes a Betevé, dirigint la secció #SomTerritori de NacióManresa i coordinant, l'any 2008, la Setmana Europea de la Mobilitat a Madrid), i va culminar en l'àmbit d'assessorament en comunicació corporativa i institucional en empreses. Fa poc més d'un any va decidir deixar el món dels mitjans de comunicació per centrar-se, exclusivament, a la comunicació institucional i corporativa.

"Encaro aquesta nova etapa amb respecte però també molta il·lusió", manifesta la meteoròloga, tot assenyalant que "és un gran honor que hagin pensat en mi". Manifestant que "m'enfronto a un gran repte", Santamaria assegura que "desitjo ajudar en tot el que pugui".