Capgirem Moià ja té la candidatura que «transformarà» l'actual sistema polític municipal

La presentarà aquest divendres, en un acte que tindrà lloc a la plaça de Sant Sebastià

NacióManresa
25 de febrer del 2019
Actualitzat a les 14:33h
Aquest divendres, 1 de març, la plaça de Sant Sebastià de Moià serà l'escenari, a partir de les vuit del vespre, de la presentació de la candidatura Capgirem Moià, impulsada per persones vinculades a la secció local de la CUP així com per gent independent. La formació, que optarà a l'alcaldia en les eleccions municipals del maig, té la voluntat de "transformar" el poble a través de "polítiques d'esquerres en el marc de la construcció de la República catalana".

Així mateix, manifesten els seus integrants, "ens presentem com l'eina necessària per fer un gir de 180 graus a l'actual manera de fer política al municipi", amb la clara voluntat "d'establir una nova realitat en què la participació ciutadana i la transparència en siguin els pals de paller".

El socialisme; el feminisme i la inclusió; l'ecologisme i l'equilibri territorial; l'aprofundiment democràtic, i el treball constant i des de baix, són alguns dels valors des dels quals el partit vol desplegar la seva acció política, dins del paradigma "de la participació dels municipis com a actors clau del moviment independentista i republicà".

Amb vocació "nítidament transformadora", exposen els seus membres, la formació pretén, també, "defensar, estendre i fer efectiu" el dret de decidir del conjunt de la població, "tant en els temes més immediats i particulars com en la configuració d'un model de poble ambiciós i de futur".

De fet, el mes passat ja va organitzar una assemblea oberta amb la voluntat de "trobar sinergies i explorar inquietuds" entre la ciutadania. I és aquesta dinàmica d'interpel·lar els vilatans la que seguiran mantenint a través d'unes jornades de treball que engegaran al llarg dels propers dies. Tot plegat, asseguren, amb l'únic objectiu d'elaborar "el projecte de poble".
Arxivat a