Vins i aiguardents amb segell gallec, protagonistes del proper tast de la Confraria

Els vins del celler gallec Pazo Señorans seran els protagonistes del proper tast de la Confraria de Vins del Bages
Els vins del celler gallec Pazo Señorans seran els protagonistes del proper tast de la Confraria de Vins del Bages | Pazo Señorans
NacióManresa
25 de febrer del 2019
Actualitzat a les 10:32h
La Confraria de Vins del Bages es traslladarà, aquest dijous, 28 de febrer, a Galícia. Concretament a la comarca d'O Salnés, a Pontevedra. Però no ho farà físicament, sinó que seran els vins que elabora l'històric celler Pazo Señorans els encarregats de fer viatjar els assistents al nou tast organitzat per l'entitat manresana, per les vinyes i creacions amb el segell DO Rías Baixas.

Tot plegat, acompanyat d'un sopar que tindrà lloc al restaurant Cal Miliu de Rajadell, i que consistirà en un primer plat d'entrants variats; en un segon plat de lluç a la donostiarra amb verdures, i d'un brownie casolà de postres. Els vins que acompanyaran l'àpat seran joves (d'anyades compreses entre el 2013 i el 2017), però també n'hi haurà de vells (un de 2010 i un de 2002). Es tracta del PS 2017 (cinc mesos sobre lies); el PS Colección 2015 (criança de dos anys en ampolla); el PS 2013 (albariño jove amb més de cinc anys en ampolla); el PS Selección de Añada 2010 (criança en acer sobre lies de més de trenta mesos), i el PS Selección de Añada 2002 (selecció d'anyada vell de la reserva del celler).

El sopar clourà amb un petit tast d'aiguardents, elaborats pel mateix celler Pazo Señorans. Seran l'Aguardiente Orujo PS (doble destil·lació de la brisa de l'albariño, a foc directe en alambí de coure), i l'Aguardiente Hierbas PS  (maceració d'herbes i llavors seques).
El tast (amb el sopar) començarà a les nou del vespre i tindrà un preu de 30 euros pels socis de la confraria i de 45 pels que no ho siguin. Les inscripcions per a prendre-hi part encara estan obertes i es poden fer a través d'aquest enllaç. Les places són limitades.