Neix Acció Sindical Bages, un sindicat autònom i assembleari d'abast comarcal

Es tracta d'una eina que pretén "combinar l'acció col·lectiva amb la judicial" en la defensa dels drets dels treballadors

NacióManresa
25 de febrer del 2019
Actualitzat a les 20:53h
Les assemblees del col·lectiu se celebren cada dilluns a l'Ateneu Popular La Sèquia de Manresa
Les assemblees del col·lectiu se celebren cada dilluns a l'Ateneu Popular La Sèquia de Manresa | Estefania Escolà
El Bages compta, des d'aquesta setmana, amb una nova plataforma de defensa dels drets treballadors de la comarca. Sota el nom d'Acció Sindical del Bages, el col·lectiu vol erigir-se com una eina "capaç de resoldre les diverses problemàtiques laborals" que els bagencs i bagenques puguin tenir, a través d'un model assembleari de participació activa.

Tenint en compte "el context d'inestabilitat i explotació generalitzada", els de la plataforma assenyalen que "és bàsic posar la mobilització social al centre de la lluita sindical. En aquest sentit, proposen "combinar l'acció col·lectiva amb l'acció judicial" en la defensa dels drets dels treballadors, tot matisant que la via judicial "no és el final", sinó "un camí més a recórrer que en cap cas ha d'ocupar l'espai de l'acció col·lectiva" que, al seu entendre, "és el que realment pot millorar les condicions de feina i de vida de les persones treballadores".

Malgrat no haver-se donat a conèixer fins aquest dilluns, els membres d'Acció Sindical del Bages ja fa mes de mig any que estan treballant per donar forma a aquesta nova eina social; i ho han fet "amb el suport de diversos col·lectius de la comarca compromesos amb els drets socials". De fet, assenyalen, "ja hem començat a treballar en diversos conflictes laborals", un dels quals "ha conclòs amb resultats favorables als interessos del treballador". En aquest sentit avancen que aquest primer cap de setmana de març "farem públic un nou cas que afecta un personatge mediàtic de la comarca".

Assemblees cada dilluns

Els membres d'Acció Sindical del Bages es reuneixen en assemblea cada dilluns a dos quarts de set de la tarda a l'Ateneu Popular La Sèquia. En les reunions -que són obertes a tothom que hi vulgui participar- es decideixen les mobilitzacions i accions que es duran a terme durant els propers mesos, i que també es donaran a conèixer a través dels seus canals de Twitter, Facebook i Instagram. Així mateix, tothom que hi vulgui contactar de manera privada, ho pot fer trucant al 686 883 930 o enviant un correu electrònic a acciosindicalbages@gmail.com.