La Fira de l'Aixada viu una de les seves edicions més reeixides

La meteorologia primaveral ha omplert els carrers i les parades de gent

Els gegants ballen a la plaça Europa durant la Fira de l'Aixada
Els gegants ballen a la plaça Europa durant la Fira de l'Aixada | Pere Fontanals
24 de febrer del 2019
Actualitzat el 25 de febrer a les 20:39h
Unes temperatures i un clima més dignes de la primavera que del mes de febrer han fet que la Fira de l'Aixada d'enguany hagi viscut una de les seves edicions més reeixides amb un dissabte ple d'activitat i un diumenge amb gent fins altes hores del vespre passejant i sopant a les parades.

A més, els tres espais que s'han readaptat per acollir l'activitat que abans es duia a la plaça Milcentenari han estat un èxit total. La barbacoa a la plaça Infants no ha deixat ni per un moment de servir costellars, butifarres i altres viandes. L'exposició de les aus rapinyaires ha fet petita la plaça Serarols, i les altres activitats d'han repartir a la plaça Gispert que ha viscut la plena activitat amb molta dignitat.


La Fira de l'Aixada ha mantingut una filosofia que ja és molt seva: una estructura completada amb la participació d'entitats que ofereixen escena, balls, música o cultura popular. Ni el fet que la Festa de la Llum hagi caigut en dijous i, per tant, hagi portat associat un atractiu pont festiu, no ha restat visitants a la fira.

A més, finalitzat el Misteri de la Llum de dissabte, el poble i nobles ciutadans de Manresa van oferir al Rei Pere III i a la Reina Maria de Navarra una festa d'homenatge per fer més lleugera i càlida la seva estada a la ciutat. Aquesta activitat s'ha realitzat a la Sala Els Carlins que s'ha convertit en una taverna medieval.

I el Carrer del Balç ha ofert la part més "científica" de la fira amb un viatge en el temps on s'ha reviscut la vida i costums de l'Edat Mitjana per conèixer com s'elaborava una pintura a l'època medieval de la mà de diversos grups de recreació històrica. Cada any, el Carrer del Balç se submergeix en una temàtica medieval per descobrir.