Fem Poble es presenta amb la prioritat d'aturar la davallada de població de Sallent

Fina Soler i Guillem Cabra durant l'acte de Fem Poble
Fina Soler i Guillem Cabra durant l'acte de Fem Poble | Fem Poble
Redacció
24 de febrer del 2019
Actualitzat a les 18:55h
La candidatura municipalista Fem Poble va desgranar les línies mestres del seu projecte per Sallent, dissabte a la tarda a la Sala Gran de la Fàbrica Vella. Unes 300 persones van assistir a l'acte on es va presentar els dos candidats a liderar el govern municipal, Fina Soler i Guillem Cabra, així com els primers deu membres de la llista.

La principal prioritat de Fem Poble és aturar la davallada de població, amb un pla de xoc que englobi polítiques d'habitatge, de foment de l'ocupació i de potenciació de la cultura i la vida associativa. Sallent ha perdut 500 habitants els últims deu anys i és el segon municipi que més disminueix percentualment la població de la província de Barcelona. Per això, es marquen el repte de revertir-ho amb un pla que englobi les diferents àrees de l'Ajuntament.

Fina Soler i Guillem Cabra van explicar com es concretarà la fórmula de coalcaldia amb la que volen organitzar el govern municipal. Els dos es repartiran les tasques de representació i de lideratge associades al càrrec durant el mandat, per "trencar les dinàmiques personalistes que han caracteritzat la política a Sallent i avançar en la democràcia real". Així, esperen poder "establir nous mecanismes que retornin l'ètica política a l'Ajuntament".

Els dos candidats van destacar tres grans prioritats per la següent legislatura: aturar la davallada de població a Sallent, prioritzar els drets socials de tots els veïns del municipi i posar en marxa nous processos per avançar en la democràcia directa i transformadora. Cabra i Soler van avançar que "caldrà posar per davant les persones i no els totxos, garantint que ningú quedi enrere".

Els candidats que seguiran la llista de Fem Poble van explicar altres prioritats del seu programa, com l'impuls d'un consell educatiu que cohesioni els projectes dels centres de Sallent i la municipalització de serveis públics com la recollida d'escombraries porta a port, la jardineria, l'enllumenat o la neteja.

L'equip que acompanyarà Fina Soler i Guillem Cabra són Marta Busquets, nutricionista i comerciant; Andreu Serracanta, professor d'informàtica; Clara Ferrés, estudiant d'educació primària; Toni Fernández, enginyer tècnic industrial; Laura Prat, professora del Departament de Matemàtiques de la UAB; Xavi Rodríguez restaurador arquitectònic i pintor; Montse Sunyer, infermera i fisioterapeuta; i Amadeu Garcia, comerciant i lampista.