Manrique emociona Manresa amb el seu Hamlet

El text de Shakespeare és el dominador absolut d'aquesta versió del clàssic

Jordi Masdeu Valverde
01 de novembre del 2009
576_1257114579DSC_0055
576_1257114579DSC_0055

Un moment de l'obra. Àlex Gómez Ribera

El teatre Kursaal s'ha omplert, aquesta nit de diumenge, en la segona representació de l'obra de Shakespeare, a càrrec de la companyia Laperla29, dirigida per Oriol Broggi. El dia era el més adequat. Tots Sants, el dia dels difunts, la data idònia per a una tragèdia sobre la vida i, sobretot, la mort.

Amb una posada en escena minimalista i amb algunes concessions a l'actualitat, el text de Shakespeare és el dominador absolut d'aquesta versió del clàssic Hamlet. Només set actors donen vida a tots els personatges de l'obra, i presenten a l'espectador, sense floritures ni embolcalls, la nuesa d'una de les obres més importants de la literatura occidental. Tres hores i vint minuts de paraules, paraules, paraules.

Tot i la durada del muntatge, i malgrat la densitat de l'obra, els espectadors manresans han gaudit de valent amb la representació de Laperla29, i han dedicat una llarga ovació a la companyia, un cop acabada l'obra. Els aplaudiments han estat especialment intensos quan ha aparegut Julio Manrique, l'actor que interpreta el príncep de Dinamarca, el protagonista absolut de l'obra de Shakespeare. Bona part de l'èxit del muntatge es basa en el paper d'un genial (i ahir constipat) Manrique, que ens ofereix un Hamlet intens, irònic i passional. La resta d'actors estan a l'alçada, i fins i tot Aida de la Cruz ha sorprès els espectadors interpretant amb una gran veu un parell de cançons a cappella.

Un bon muntatge per a una gran obra, que ha acostat a Manresa la grandesa del dramaturg més gran de tots els temps.