Marc Olivé encapçalarà la llista de Primàries Manresa a les municipals

Un total de 223 persones van votar de les 638 que estaven incrites

Marc Olivé, al centre, amb la resta de candidats e Primàries Manresa
Marc Olivé, al centre, amb la resta de candidats e Primàries Manresa | Primàries
Redacció
24 de febrer del 2019
Actualitzat a les 10:06h
D'un total de 638 votants inscrits a Primàries Manresa, finalment han votat 233 persones aquest dissabte, 187 de forma presencial i 46 a través d'internet. Des de l'organització es valora que "probablement el fet de coincidir la jornada electoral amb el pont local de la Llum ha restat participació", si bé s'ha valorat positivament la inscripció de 64 nous votants durant la jornada.

Com a cap de llista de la candidatura de Primàries Manresa ha estat escollit Marc Olivé, llicenciat en Administració i Direcció d'Empreses amb una notable trajectòria en l'empresa privada i en el món del activisme.

Olivé s'ha mostrat molt content per tot l'equip que, segons ha dit, "està canviant la manera de fer política mitjançant un procés net, pulcre, escrupulós, obert i renovador". Ha explicat que ara es començarà a fer el programa electoral que Primàries Manresa presentarà a les eleccions municipals del 26 de maig, "també de forma oberta i participativa per a totes les persones de Manresa, tant si estan inscrites com si no, que estiguin interessades en debatre idees i portar-les a propostes pràctiques per presentar-les a la ciutadania".

Aquest disabte s'ha anomenat el superdissabte de les Primàries perquè s'ha produït el mateix procés de votació en 33 municipis catalans que se sumen als 4 on ja es va fer setmanes enrera. Al mes de març està prevista una nova onada de 15 municipis més, expandint així per tot Catalunya aquest mecanisme.

Els resultats de les Primàries a Manresa ha quedat així: Marc Olivé 114 vots, Arnau Padró 108, Fina Casals 81, Joan Gil 60, Pere Vinyals 49, Carles Chavarria 38, Rosa Ma. Hernàndez 35, Olga Rodríguez 34, Josep Ma. Llobet 33, Jorge Elieser Pulido 15 i Ewerton Medeiros 7.