Libertempo ofereix activitats de lleure inclusiu a prop de 400 infants i joves

A més de les activitats esportives, enguany els nens i nenes i adolescents de 6 a 16 anys poden realitzar sessions de caninoteràpia

Redacció
22 de febrer del 2019
Actualitzat a les 19:28h
La tercera edició del projecte Libertempo ofereix activitats de lleure inclusiu al llarg del curs escolar enguany a 379 infants i joves d'entre 6 i 16 anys de la comarca. Les activitats es dirigeixen a nens i nenes i adolescents derivats pels serveis socials, estan subvencionades pel Consell Comarcal del Bages i la Diputació de Barcelona i no suposen cap cost per a les famílies. 

El projecte Libertempo té una periodicitat setmanal i inclou dues línies de participació: les activitats esportives i les teràpies assistides amb animals. Amb aquestes activitats es pretén garantir l'accés a propostes de lleure de qualitat als infants i adolescents del Bages que per motius d'exclusió social, dificultats socioeconòmiques, salut i/o dificultats en els aprenentatges tinguin problemes per accedir-hi a activitats de lleure i de socialització.

El conseller de l'Àrea d'Acció Social, Albert Marañón, ha explicat que "Libertempo és sinònim de inclusió, respecte i solidaritat. Cada any garantim el dret al lleure a centenars d'infants i joves i els donem l'oportunitat de desenvolupar-se amb igualtat, afavorint els processos de socialització i sentit de la responsabilitat i la cura cap als altres. És un projecte extraordinàriament positiu que estem consolidant a cada edició".

Activitat física, motivació, autoestima i socialització

Pel que fa a les activitats esportives, enguany s'ofereix als infants i joves quatre cursos: beisbol, voleibol, dansa hip-hop i activitats amb ritme. Tot i que en altres edicions s'ha ofert un catàleg més ampli, en aquesta ocasió s'ha volgut atendre les preferències i inquietuds dels nens i nenes que van participar en les anteriors convocatòries i amb la voluntat de facilitar una vinculació més segura i educativa entre monitors/es i infants i adolescents participants. S'hi han apuntat 284 infants i joves de a 18 municipis: Aguilar de Segarra, Artés, Avinyó, Balsareny, Callús, Castellgalí, Castellbell i el Vilar, Navarcles, Marganell, Cardona, Monistrol de Montserrat, Navàs, El Pont de Vilomara Sant Fruitós de Bages, Sant Joan de Vilatorrada, Sant Vicenç de castellet, Santpedor i Súria.

Pel que fa a les teràpies assistides amb animals, els 95 infants i adolescents inscrits gaudiran d'una activitat lúdica d'interacció, motivació i socialització entre la persona i l'animal, amb la novetat que aquest any és amb gossos. Les sessions de caninoteràpia les ofereix un centre de formació i teràpies amb gossos de la comarca del Bages. Els infants i joves inscrits són de 12 municipis: Artés, Avinyó, Balsareny, Callús, Cardona, Monistrol de Montserrat, Navàs, Sant Fruitós de Bages, Sant Joan de Vilatorrada, Sant Vicenç de castellet, Santpedor i Súria.