Genís Rovira substituirà Jaume Casals com a cap de llista de la CUP a Navàs

L'actual alcalde, però, serà en una posició de la llista que tingui opcions de sortir com a regidor

Genís Rovira durant l'acte de presentació de la candidatura de la CUP a Navàs
Genís Rovira durant l'acte de presentació de la candidatura de la CUP a Navàs | CUP
Redacció
22 de febrer del 2019
Actualitzat el 28 de febrer a les 12:47h
La CUP de Navàs va presentar diumenge a Genís Rovira Barat com a cap de llista de la CUP, la qual ara governa al municipi amb majoria absoluta. Rovira, de 28 anys, és militant de la CUP des del 2010 i regidor de govern des del 2015. Té el grau de Filologia Catalana i treballa com a professor a l’INS Lluís de Peguera de Manresa. Ha participat en diferents entitats culturals i esportives del poble, i actualment és membre de la Colla gegantera, de l’Ateneu Popular La Feixa i soci de la Penya Blanc-i-Blava de Navàs. 

Rovira substitueix al que des del 2011 és alcalde de Navàs, en Jaume Casals, que va esdevenir el primer alcalde de la CUP al Bages. Casals, però, formarà part de la candidatura, si ve malgrat encara no se sap quin número ocuparà, la voluntat és sortir en una posició en que repetir com a regidor. En l’acte del diumenge, en el qual hi va assistir la diputada al Parlament de Catalunya Natàlia Sànchez, es van presentar deu de les persones que ocuparan la llista, si ve encara està per definir-ne l’ordre; totes elles, però, compten amb una àmplia experiència en l’àmbit associatiu del poble i una extensa trajectòria laboral i estudiantil, malgrat la seva joventut.

En l’acte de diumenge, Rovira va afirmar que la voluntat de la CUP és "repetir la majoria absoluta i, si pot ser, ampliar-la», i tot plegat amb un objectiu clar «continuar amb la feina feta per tal que no es tirin enrere projectes la sobirania alimentària i energètica, els pressupostos participatius, la remodelació del Casal de Sant Genís, els diferents consells municipals, la remodelació del patrimoni i la incentivació del turisme i del món rural". A més, va convidar als assistents a l’acte fer el programa electoral junts per tal de fer-lo el més extens i participatiu possible.